Antifungaalinen ruokavalio

Antifungaalinen ruokavalio

- Luokat: Artikkelit

Lymen taudin ja siihen liittyvien sairauksien hoito on vaikeaa ja pitkäkestoista. Jokainen sairaustapaus on erilainen ja vaatii yksilöllistä lähestymistapaa niin antibioottihoidon, yrttilääkkeiden kuin ruokavalionkin suhteen. Usein kuitenkin ensimmäinen taistelu taudin kanssa alkaa antibiootin antamisella, usein jopa useiden kuukausien ajan. Se on valtava taakka keholle. Siksi oikean ruokavalion valitseminen on erittäin tärkeää.

 

 

Lymen taudissa käytettävän antibioottihoidon aikana sopivan valikon tulee:

- tukea maksan kehon vieroitusprosessissa
- vahvistaa immuunijärjestelmää
- estää mykoosin kehittymisen
- tukee ruoansulatusprosessia
- auttaa palauttamaan normaalin suoliston bakteeriflooran

Krooninen antibioottihoito Lymen taudista tai sen rinnakkaisinfektiosta kärsivillä on yleinen syy mykoosin (Candida albicans) kehittymiseen. Sitten kannattaa soveltaa sen profylaksia - sienilääkkeitä.

Antifungaalisen ruokavalion pääsääntö on sokerin poistaminen. Sulje pois sakkaroosi (sokeri kulhosta) ja erilaiset makeiset tai tuotteet, joiden päätuote on valkoinen, vehnäjauho, pasta tai riisi. Myös "kiellettyjä" tuotteita ovat alkoholi, hiilihapotetut juomat, kuumat mausteet, rasvaiset lihat ja juustot (sula, home, keltainen). Tällaiset tuotteet luovat ihanteellisen ympäristön sienten lisääntymiselle kehossamme. Sokeri on myös hyvä kasvualusta bakteereille. Lymen tautia sairastavien tulisi välttää sokeria ruokavaliossaan.

Muista kuitenkin, että kaikista hiilihydraateista ei kannata luopua. Tuotteita, kuten täysjyväleipää, pastaa tai rouvia, ei tarvitse jättää valikoimiltaan pois. Emme saa myöskään unohtaa luonnonjogurtteja, pähkinöitä, raakoja vihanneksia, puhdistamattomia öljyjä, kalaa, säilörehua ja palkokasvien siemeniä. Mausteet toimivat myös täällä: kurkuma, oregano, rosmariini, korianteri ja Ceylonin kaneli.

Vasta kun meillä on diagnosoitu kandidiaasi (kun on ylikasvua hiiva Candida albicans, joka esiintyy fysiologisesti maha-suolikanavassa ja häiritsee suoliston mikroflooraa), tulee miettiä vaihtoehtoisia ruokavaliohoitomenetelmiä. Se on muun muassa 4-vaiheinen ruokintaohjelma.

VAIHE I
Vain vähärasvainen liha, jotkut raa'at vihannekset (paitsi palot), luonnonjogurtti ja kefiiri, vesi, yrttiteet ovat sallittuja.

VAIHE II
Otamme vähitellen käyttöön tummaa riisiä, perunoita ja muita monimutkaisia
​​hiilihydraatteja ruokavalioon.

Vaihe III
Muut raa'at hedelmät, pähkinät tai palkokasvit ovat sallittuja.

VAIHE IV
Hunajaa tai kahvia ilmestyy satunnaisesti.

 

Tämä ravitsemusmenetelmä on erittäin rajoittava, mikä voi johtaa moniin puutteisiin, joten sitä tulisi käyttää vain pätevän kliinisen ravitsemusterapeutin valvonnassa.

Product added to wishlist
Product added to compare.