Helicobacter pylori-luonnollinen hoito

Helicobacter pylori-luonnollinen hoito

- Luokat: Artikkelit

Helikobakteeria havaitaan yhä useammin Lymen tautia sairastavilla. Tämä johtuu potilaan erittäin heikosta immuunijärjestelmästä ja hänen kehonsa jatkuvasta tulehduksesta. Kuitenkin, gastriitti, joka on tärkein oire H. pylori infektio, usein osoittaa vastustuskykyä tavanomaisia hoitoja - antibiootteja ja on vahva taipumus uusiutumisen. Siksi tämä luonnollinen bakteerien hoito on yleistymässä Helicobacter pylorin hoidossa.

Mitä Helicobacter pylori on?

Helicobacter pylori on gramnegatiivinen bakteeri, jonka muoto on spiraali. Tuottamalla suuren määrän ureaasia, joka neutraloi mahalaukun happaman ympäristön, luo bakteerit ihanteelliset olosuhteet mahalaukun limakalvon eri paikkoihin ja lisääntymiseen. Lisäksi bakteerien spiraalimuoto ja käämit mahdollistavat bakteerien tunkeutumisen syvälle mahalaukun limakalvoon, jossa esiintyy tulehdusta ja haavaumia. Siksi Helicobacter pyrolium on pääasiassa vastuussa gastriitti, mahahaava ja pohjukaissuolihaava.

Helicobacter pylorin oireet:

On arvioitu, että jopa 80 prosentilla tartunnan saaneista ei ole taudin oireita. Vain jäljellä oleva osa kokee vatsavaivoille ominaisia oireita, ja tämä on ensisijaisesti:

- närästys

- terhakka

- pahoinvointi

- vatsakipu

- ilmavaivat

- Valkoinen raid kielellä

- pahanhajuinen hengitys.

On kuitenkin muistettava, että helikobakteeri voi aiheuttaa myös vähemmän spesifisiä oireita, jotka eivät useinkaan liity tähän sairauteen. Se voi olla: raudan tai B12-vitamiinin puute, akne, migreeni, ruoka-intoleranssi tai krooninen väsymys.

Hoito

Helikobakteerin pyrolyysin hoito perustuu pääasiassa antibioottihoitoon (usein Pyleraan). Luonnolliset menetelmät voivat olla ihanteellinen täydennys hoitoon tai käyttää erillisenä hoitomenetelmänä.

1. Probiootit

Erittäin tärkeä osa hoitoa on oikea probioottihoito. Se lisää käytetyn antibiootin tehoa (tutkimusten mukaan jopa 13%) ja ennen kaikkea vähentää infektion sivuvaikutuksia. Merkittäviä kantoja ovat:

- Saccharomyces boulardii, jota on yleisesti saatavilla Enterol-valmisteessa. Suositellaan erityisesti samanaikaista antibioottihoitoa, koska se parantaa sen sietokykyä.

- Lactobacillus reuteri DSM 17648, yleisesti saatavilla HELICOgastrin. Tämä probiootti häiritsee H. pylorin liikkuvuutta, vähentää sen invasiivisuutta ja helpottaa bakteerien poistumista mahasta.

- Lactobacillus plantarum LA 301, lactobacillus salivarius LA 302, yleisesti saatavilla Lactibiane h-Py-valmisteessa. Valmiste edistää limakalvojen toiminnan ylläpitämistä mahassa ja ohutsuolessa.

2. Yrtti

Monilla luonnon yrteillä on antimikrobista aktiivisuutta ja ne pystyvät estämään Helicobacter pylorin kasvua. Muun muassa:

- Lakritsi, kasvi, jossa on yli 100 vaikuttavaa ainetta, joista osalla on bakterisidinen vaikutus H. pyloria vastaan. Lakritsilisä voi nopeuttaa mahalaukun limakalvon uusiutumista ja vähentää oireita, kuten ruoansulatushäiriöitä, närästystä tai turvotusta.

- Kurkuma, tärkein bioaktiivinen aine kurkuma, joka on vahva antioksidantti, antimikrobinen ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Tutkimukset osoittavat, että kurkumiinilisä (3×500 mg: n annoksella) johti maha-ja pohjukaissuolihaavan paranemiseen 48%: lla potilaista 4 viikon kuluttua ja 76%: lla potilaista 12 viikon kuluttua lisäyksestä.

- Berberiini, Happomarjan tärkein bioaktiivinen aine. Se sopii erinomaisesti erilaisten sairauksien hoitoon ruoansulatuskanavassa ja helpottaa Helicobacter-bakteerien poistamista mahasta.

- Laktoferriini on erittäin tärkeä äidinmaidon aineosa. Tutkimukset osoittavat, että nautaeläinten laktoferriini (annos 2×200 mg) estää H. pylorin kolonisaatiota mahassa ja parantaa urealla tehdyn hengitystiekokeen tuloksia.

- Propolis on tahmea ja tiheä aine, jota mehiläiset käyttävät peittämään pesän sisäpuolen. Vuonna 2012 tehty tutkimus osoittaa, että propolis-hoito johti täydelliseen paranemiseen 63,6%: lla mahalaukun ja pohjukaissuolihaavan potilaista, ja loput 36,4%: lla H. pylori-infektio väheni korkeasta keskitasoon ja alhaiseen tasoon.

- Sulforafaania, jota on parsakaalin siemenuutteessa. Tämä aine voi vähentää tulehdusta ja gastriittiä sekä parantaa mahalaukun limakalvon tilaa.

3. Ruokavalio

Pelkkä ruokavalio ei pysty poistamaan Helicobacter Pylori-bakteeria, mutta se on erittäin tärkeä hoitoa tukeva tekijä. Koko hoidon ajan ja useiden viikkojen ajan sen valmistumisen jälkeen on syytä ottaa käyttöön erikoistunut ruokavalio, joka vähentää tulehdusta ja uudistaa mahalaukun limakalvoa. Tässä muutamia tärkeimpiä sääntöjä:

- Ruokavalion pitäisi olla kevyt. Raskasta, vaikeasti sulavaa ruokaa kannattaa välttää. On suositeltavaa keittää pääasiassa vedellä, höyryttämällä tai hauduttamalla.

- Aterioilla ei saa olla äärimmäisiä lämpötiloja, joten ne eivät saa olla liian kylmiä tai liian kuumia.

Syö säännöllisesti äläkä syö liikaa.

- Vältä hiilihapotettuja juomia, kofeiinia ja mausteisia tai marinoituja ruokia ruokavaliossasi.

- Vältä raakoja tuotteita. Syötä ruokavalioon vihanneksia ja hedelmiä keitetyssä muodossa (pääasiassa porkkanat, kurpitsa, kesäkurpitsa, punajuuret, pinaatti, bataatit, perunat)

- Seurata nesteiden

- Syö hyvälaatuisia rasvoja, kuten omega 3-rasvahappoja

- Vältä turvonneita ruokia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Helicobacter pylori on erittäin vaarallinen patogeeninen tekijä. Se voi johtaa useisiin komplikaatioihin, kuten vatsasyöpään ja kuolemaan. Siksi on niin tärkeää huolehtia asianmukaisesta hygieniasta ja toteuttaa hoito mahdollisimman pian.

Product added to wishlist
Product added to compare.