Libidon lisääminen luonnollisesti kasviperäisillä lisäravinteilla

Libidon lisääminen luonnollisesti kasviperäisillä lisäravinteilla

- Luokat: Artikkelit

Jos haluat antaa seksihalullesi luonnollisen lisäyksen, kasviperäiset lisäravinteet voivat olla harkitsemisen arvoisia. Monia kasveja ja kasvitieteellisiä aineita on käytetty vuosisatojen ajan tukemaan terveellistä libidoa ja seksuaalista toimintaa. Tässä on joitain parhaista kasviperäisistä lisäravinteista libidon tukemiseen:

 • Männyn siitepöly: luonnon Testosteronitehostin männyn siitepöly on luonnollinen biologisesti saatavilla olevan kasviperäisen testosteronin, DHEA: n ja muiden androgeenisten yhdisteiden lähde. Sitä pidetään yhtenä tehokkaimmista luonnollisista testosteronivahvistimista.

 • Shilajit: shilajitin aktiivisten yhdisteiden, kuten fulvohapon ja dibentso-alfa-pyronien, uskotaan toimivan tukemalla testosteronin tuotantoa ja parantamalla verenkiertoa sukupuolielimiin. Tutkimukset ovat yhdistäneet shilajit lisääntyneeseen siittiöiden määrään ja liikkuvuuteen sekä lisääntyneeseen seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

 • Sinkki: välttämätön mineraali seksuaaliterveydelle sinkki on ratkaiseva mineraali miesten seksuaaliterveydelle ja hedelmällisyydelle. Sillä on keskeinen rooli testosteronin tuotannossa, siittiöiden kehityksessä ja erektiotoiminnassa. Sinkin puute on yhdistetty vähentyneeseen libidoon, erektiohäiriöihin ja hedelmättömyyteen miehillä. Riittävä sinkin saanti on tärkeää myös naisten seksuaalisen toiminnan kannalta. Se auttaa ylläpitämään emättimen terveyttä ja voi parantaa seksuaalista halua, kiihottumista ja tyytyväisyyttä. Sinkkipitoisten ruokien tai lisäravinteiden lisääminen ruokavalioon voi olla tehokas luonnollinen tapa tukea yleistä seksuaalista hyvinvointiasi.

 • Ginseng: Ginseng on yksi tunnetuimmista ja laajalti käytetyistä kasviperäisistä lisäravinteista seksuaalisen halun ja toiminnan lisäämiseksi. Sekä Aasialaiset että amerikkalaiset ginseng - lajikkeet sisältävät yhdisteitä, kuten ginsenosideja, jotka voivat auttaa lisäämään verenkiertoa, tasapainottamaan hormoneja ja vähentämään stressiä-jotka kaikki voivat vaikuttaa libidoon. Tutkimukset osoittavat, että ginseng voi parantaa seksuaalista kiihottumista, tyytyväisyyttä ja suorituskykyä.

 • Maca: Maca on perulainen juures, jota on käytetty vuosisatojen ajan luonnollisena aphrodisiacina. Sen uskotaan toimivan säätelemällä hormoneja, kuten testosteronia, estrogeenia ja progesteronia, joilla on keskeinen rooli seksuaalisessa toiminnassa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että maca voi parantaa seksuaalista halua, tyytyväisyyttä ja jopa siittiöiden laatua miehillä.

 • Tribulus: Tribulus on kukkiva kasvi, jolla on pitkä historia perinteisestä käytöstä seksuaaliterveyden parantamiseksi. Sen uskotaan toimivan stimuloimalla kehon testosteronin ja typpioksidin tuotantoa, mikä johtaa parempaan verenkiertoon ja kiihottumiseen. Tutkimukset osoittavat, että tribulus voi parantaa seksuaalista halua, suorituskykyä ja siittiöiden laatua.

Kasviperäisten lisäravinteiden lisäksi erilaisten testosteronia lisäävien elintarvikkeiden sisällyttäminen ruokavalioosi säännöllisesti voi luonnollisesti tukea kehosi tämän ratkaisevan hormonin tuotantoa.Tässä on yhteenveto tärkeimmistä ruokavaliosuosituksista luonnollisen testosteronin tuotannon lisäämiseksi:

 • Syö tarpeeksi sinkkiä sisältäviä ruokia: sinkki on välttämätön mineraali, jolla on kriittinen rooli testosteronin synteesissä. Elintarvikkeet, kuten osterit, punainen liha, äyriäiset ja munat, ovat erinomaisia sinkin lähteitä.

 • Käytä terveellisiä rasvoja: ravintorasvat, erityisesti kolesteroli, ovat raaka-aineita, joita keho käyttää testosteronin tuottamiseen. Keskity rasvojen saamiseen elintarvikkeista, kuten rasvaisesta kalasta, pähkinöistä, siemenistä ja avokadoista.

 • Priorisoi proteiini: proteiinipitoiset elintarvikkeet, kuten liha, munat ja maitotuotteet, voivat auttaa tukemaan testosteronin ja muiden anabolisten hormonien tuotantoa. Pyri kohtuulliseen tai korkeaan proteiinin saantiin.

 • Hanki riittävästi D-vitamiinia: D-vitamiini on ratkaisevan tärkeää optimaaliselle testosteronitasolle. Hyviä lähteitä ovat rasvaiset kalat, munankeltuaiset, väkevöidyt maitotuotteet ja auringonvalolle altistuminen.

 • Syö runsaasti magnesiumia sisältäviä ruokia: Magnesium osallistuu testosteronin tuotantoon ja säätelyyn. Elintarvikkeet, kuten pähkinät, siemenet ja lehtivihannekset, voivat tarjota tämän tärkeän mineraalin.

 • Rajoita soijaa ja estrogeenisiä elintarvikkeita: runsaasti kasvipohjaisia estrogeeneja sisältävillä elintarvikkeilla, kuten soijatuotteilla tai oluella, voi olla päinvastainen vaikutus ja tukahduttaa testosteronitasoja.

 • Ylläpitää terveellistä painoa: ylipaino tai liikalihavuus liittyy testosteronin vähenemiseen, joten keskity terveellisen kehonkoostumuksen saavuttamiseen ja ylläpitämiseen ruokavalion ja liikunnan avulla.

 • Hallitse stressiä: krooninen stressi voi häiritä hormonien, mukaan lukien testosteronin, herkkää tasapainoa. Yritä sisällyttää stressiä vähentäviä käytäntöjä, kuten meditaatio, jooga ja syvä hengitys.

Noudattamalla näitä ravitsemussuosituksia ja omaksumalla testosteroniystävällisen elämäntavan miehet voivat luonnollisesti optimoida testosteronituotantonsa ja nauttia korkeampien T-tasojen eduista.
Lähde:

Jakarta, D. L. (2021). Sinkin vaikutus testosteronitasoihin: systemaattinen katsaus ja Meta-analyysi satunnaistetuista kontrolloiduista tutkimuksista. Asian Journal of Andrology, 23 (3), 247.

Nimptsch, K., Platz, E. A., Willett, W. C., & Giovannucci, E. (2012). Plasman 25-OH D-vitamiinin ja testosteronin välinen yhteys miehillä. Kliininen Endokrinologia, 77(1), 106-112.

Shi, Z., Tang, J., Wu, H., & Xie, C. (2018). Inkiväärin (Zingiber officinale) lisäravinteen vaikutus testosteronitasoihin ja krooniseen eturauhastulehdukseen/krooniseen lantion Kipuoireyhtymään: systemaattinen katsaus. Näyttöön perustuva täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede, 2018.

Product added to wishlist
Product added to compare.