Choose a searcher

Babesia

Babesian hoito – Babesian Buhner-protokolla

Babesian yrttejä

 

Babesia on loisalkueläin, joka muistuttaa malariaa, mutta tarttuu punkkien välityksellä. Babesia aiheuttaa babesioosina tunnetun taudin (muut nimet ovat Babesioosi, Babesioosi). Babesia-infektio esiintyy usein samanaikaisesti Lymen taudin ja/tai muiden punkkien välittämien infektioiden kanssa. Babesioosi-infektion oireet vaihtelevat lievästä vaikeaan. Lievät muodot jäävät hyvin usein tunnistamatta, koska niitä pidetään virheellisesti Lymen taudin oireina. Varhaiset omaksujat raportoivat usein korkeasta kuumeesta ja vilunväristyksistä. Krooniset infektiot voivat olla lievästi oireellisia, ja yleisimmät oireet ovat: ajoittainen tai matala-asteinen kuume, vilunväristykset ja nivelkipu, krooninen väsymysoireyhtymä, hikoilu ja "kyvyttömyys hengittää täysillä".

Lymen spirokeettien samanaikainen infektio pahentaa molempien sairauksien oireita, jolloin niiden eteneminen vaikeutuu ja seuraukset keholle ovat vakavammat. Oireita voivat tällöin olla voimakas päänsärky, hemolyyttinen anemia, keskushermostohäiriö, korkea kuume ja kouristukset. Borrelia- ja Babesia-spirokeettien synergistinen, toisiaan vahvistava vaikutus kehoon havaittiin. Borrelian DNA:ta esiintyy selvemmin ja se viipyy pidempään verenkierrossa, kun Babesian kanssa esiintyy samanaikainen infektio. Silloin negatiiviset vaikutukset niveliin, sydämeen ja hermostoon ovat vakavampia. Joissakin rinnakkaisinfektiotapauksissa havaittiin poikittaista myeliittiä, johon liittyi käsivarsien ja jalkojen pareesi. Sairauden kehittyminen on alusta alkaen nopeampaa, toipumisaika on pidempi ja oireiden kirjo on paljon laajempi.

 

Babesian hoito – Babesian Buhner-protokolla

 

Monet yrtit ovat erittäin tehokkaita torjuttaessa Babesia-infektioita, joille alkueläin ei kehitä immuniteettia. Kuten Lymen taudin, myös babesioosin tapauksessa, antimikrobinen vaikutus on vain yksi tehokkaan hoidon tekijöistä.

Babesioosin hoidossa tulee kiinnittää huomiota Babesian tärkeisiin vaikutusmekanismeihin, jotka estävät sen hoitoa. Babesian luonnollinen yrttihoito ottaa huomioon kaikki seuraavista näkökohdista.

Kuten malariaalkiot, Babesia tunkeutuu punasoluihin - erytrosyyteihin, missä se kehittyessään ja lisääntyessään tuhoaa ne. Lisäksi Babesia-infektion aikana voi esiintyä hiussuonien tukkeutumista ja mikroverenkierron pysähtymistä, mikä johtuu vaurioituneiden punasolujen fragmenttien kerääntymisestä verisuoniin. Niiden esiintyminen verenkierrossa voi aiheuttaa maksan, munuaisten ja pernan tulehduksen.

Toinen tärkeä Babesia-infektion mekanismi on vahva negatiivinen vaikutus immuunijärjestelmään. Babesia muuttaa immuunipolariteettia hyvin spesifisellä tavalla, mikä muuttaa ihmisen immuunivasteen Th 1:stä Th 2:ksi. Tämä johtaa immuunijärjestelmän huonoon reaktioon infektioon, eikä elimistö pysty poistamaan tätä taudinaiheuttajaa.

Babesioosin luonnollisessa hoidossa Buhnerin suosittelemat yleisimmin käytetyt yrtit (lueteltu Buhnerin virallisella verkkosivustolla buhnerhealinglyme.com) ovat: Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Nämä ovat yrttejä, joilla on voimakas alkueläinten vastainen vaikutus ja systeeminen vaikutus, eli ne leviävät kaikkialle verenkiertoon ja vaikuttavat siten jokaiseen soluun ja elimeen. Lisäksi ne vahvistavat immuunijärjestelmää ja Sida acuta suojaa punasoluja. Suosittelemme L-arginiinin lisäämistä tähän protokollaan. Babesia on erittäin herkkä L-arginiinille, joten L-arginiinin lisäys auttaa estämään Babesia-infektiota. Buhnerin Babesia-protokolla on yksi suosituimmista Babesia-infektion luonnollisista hoidoista.

Resistentimmissä infektioissa kannattaa käyttää kattavampaa protokollaa, jota suositellaan Buhnerin kirjassa "Luonnolliset hoidot Lyme-yhteisinfektioille: Anaplasma, Babesia ja Ehrlichia". Tässä tapauksessa käytettyjen yrttien ja valmisteiden määrä on paljon suurempi, nimittäin: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Milk Thistle, Ashwagandha, Panax ginseng, lakritsi, Schisandra, L-arginiini, B2-vitamiini. Tässä Babesian yrttien yhdistelmässä sen lisäksi, että se vaikuttaa Babesiaa vastaan, vahvistaa vastustuskykyä, suojaa punasoluja ja elimiä, tehostat myös sytokiinisarjan säätelyä, suojaat endoteelia, estät arginaasin tuotantoa sekä nostat L-arginiini ja typpioksidi (NO).

Babesian luonnollisessa hoidossa käytetyt yrtit vaikuttavat kattavasti moniin infektiomekanismeihin. Jos haluat käyttää yrttihoitoa Babesian hoitoon, muista lukea Buhnerin ehdottama protokolla sekä sen vasta-aiheet.

  Tuotesuodatin
Luokat
Tuotetyyppi
Product added to wishlist
Product added to compare.