Terve suolisto - vahva immuniteetti

Terve suolisto - vahva immuniteetti

- Luokat: Artikkelit

Suolistolla ei ole vain keskeistä roolia ravintoaineiden tarjoamisessa elimistölle, vaan se on myös avain terveelle immuunijärjestelmälle. Suolistossa asuu mikrobiota eli hyödyllisiä mikro-organismeja (pääasiassa bakteereja). Suoliston mikrobiota aktivoi immuunijärjestelmää ja koordinoi sen työtä läpi elämän, ja hermosolujen tiheä verkosto välittää signaaleja mahdollisista uhista päämajaan eli aivoihin. Lähes 80 % immuunielimistä muodostuu suolistossa.

Suolistossa on sekä hyödyllisiä että patogeenisiä bakteereja. Ystävälliset bakteerimme auttavat säätelemään immuunijärjestelmää. Kun hyvien ja huonojen bakteerien välinen tasapaino häiriintyy, immuunijärjestelmä heikkenee ja muuttuu säätelemättömäksi. Se voi myös tulla alttiimmaksi autoimmuniteetille. Tämä johtuu siitä, että suolistobakteerit vaikuttavat limakalvoihin liittyvän immuunijärjestelmän kehittymiseen ja kypsymiseen. Elimistön limakalvot ovat ensimmäinen linja, jonka läpi ulkoisen ympäristön tekijät, kuten bakteerit, virukset, sienet ja antigeenit, kulkevat. Limakalvot reunustavat nenän ja kurkun sisäpuolta, mutta myös ruoansulatuskanavan sisäpuolta. Limakalvojen lymfaattinen kudos käsittää organismin yksittäisen limakalvon. Ne ovat "viestintäalusten" järjestelmä. Siksi suolen limakalvon huono kunto voi liittyä läheisesti toistuviin järjestelmiin, esim. hengityselinten tai virtsaelinten. Ruoansulatuskanavan limakalvon puolustusmekanismina on estää patogeenisten mikro-organismien limakalvojen kolonisaatio. Limakalvo on varustettu aistisoluilla, jotka tunnistavat nopeasti uhan ja lähettävät signaalin, joka laukaisee immuunivasteen seuraavat vaiheet. Limakalvo on myös sIgA-luokan vasta-aineiden lähde, jotka ovat immuunijärjestelmän tärkein limakalvovasta-aine. Suolistosta puhuttaessa on mainittava myös suolistoesteen olemus. Suolistoeste koostuu suolen epiteelistä, limakalvosta ja suoliston bakteereista. Jokainen näistä elementeistä varmistaa sen oikean tiiviyden ja on tärkeä rooli. Epiteelisolujen välisten yhteyksien heikkeneminen voi johtaa ns. vuotavaan suoleen. Seurauksena on, että kehoon tunkeutuu se, mitä pitäisi säilyttää suolen ontelossa. Tämä stimuloi immuunijärjestelmän toimintaa, minkä vuoksi sitä stimuloidaan jatkuvasti. Proinflammatorisia sytokiineja muodostuu liikaa ja krooninen tulehdus, ns. hiljainen tulehdus.

Monet Lymen taudista kärsivät valittavat erilaisista suolistosairauksista, mm. ripuli, krooninen ummetus, ulosteen koostumuksen muutos (löysä, vetinen uloste tai jossa on limaa, verta), närästys, pahoinvointi. vatsakipu, kaasu, kaasu, ylivuodon tunne vatsassa. Jotkut ihmiset kamppailevat tämäntyyppisten vaivojen kanssa kauan ennen tartunnan ilmaantumista, eli ruoansulatuskanavan toimintahäiriöt alkoivat kauan ennen Lymen taudin saamista. Toiset nauttivat ruoansulatusjärjestelmän hyvästä toiminnasta koko elämänsä, kunnes he saavat Lymen taudin. Huomaa siis, että Lymen tauti on sekä seuraus heikentyneestä immuunijärjestelmästä että sen syy.

Suoliston toiminnan parantamiseksi suosittelemme sisällyttämään hoitoon:

- Probiootit
-L-glutamiini
-Natriumbutyraatti
-Omega-hapot (DHA ja EPA)
- Ruoansulatusentsyymi
- Purasruohoöljy gamma-linoleenihapon lähteenä
Näitä tuotteita voidaan käyttää rinnakkain Lymen taudissa käytettävien yrttien kanssa.

PROBIOTIITTEET

Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, jotka oikeilla annoksilla otettuna ovat hyödyllisiä terveydelle. Probioottibakteerit kilpailevat taudinaiheuttajien kanssa paikasta suolistossa, minkä ansiosta ne säilyttävät koko mikrobiotan oikean koostumuksen. Tämä auttaa ylläpitämään oikeanlaista limakalvojen immuniteettia ja näin ollen tukee kehon yleistä immuniteettia, mikä on erittäin tärkeää Lymen taudista kärsiville ihmisille.

Probioottiset bakteerit vaikuttavat positiivisesti koko organismin toimintaan, koska:

- Helpottaa ruoansulatusprosessia

- Auttaa hajottamaan imeytymättömiä ruokajäämiä,

- Lisää vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymistä

- Voi syntetisoida joitain B-vitamiineja, K-vitamiinia, foolihappoa,

- Estää haitallisten bakteerien kasvua,

- Vaikuttaa immuunijärjestelmän toimintaan, mikä lisää vastustuskykyä infektioita vastaan

- Stimuloi tulehdusvälittäjien, niin kutsuttujen interleukiinien ja interferonin synteesiä veren seerumissa, mikä on hyödyllistä joissakin immuunisairauksissa

- Suojaa suoliston mikrobiota antibioottihoidon aikana

- parantaa suoliston limakalvon verenkiertoa,

- Joillakin kannoilla on antiallergisia ja syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia,

- Vähentää laktoosi-intoleranssin oireita,

- Alempi kolesteroli.

Probiootit estävät kasvua ja jopa tuhoavat haitallisia mikro-organismeja suolistossa:

- tuottaa bakteriostaattisia ja bakteereja tappavia aineita,

- Taistele patogeenistä mikroflooraa vastaan ​​ravintoaineista, vitamiineista, kasvutekijöistä,

- Maitohappoa tuottamalla ne alentavat suoliston pH:ta, mikä edistää suoraa taistelua patogeenisiä ja mahdollisesti patogeenisiä mikro-organismeja vastaan.

Miten valitsen hyvän probiootin?

Jotta probiootilla olisi myönteinen vaikutus kehoomme, sillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

Probiootin vaikutus riippuu sen tyypistä (kannasta) ja määrästä annoksessa (1-40 miljardia).

Jotta probiootit vaikuttaisivat suotuisasti vastaanottajaan, niiden on kestettävä maha-suolikanavan kulkeutumisen olosuhteet (vatsan happamuus, haiman entsyymit, sappi) ja päästävä ohutsuoleen ja paksusuoleen elinkelpoisessa muodossa ja mahdollisimman paljon.

Voidakseen lisääntyä kehossa probiootin on kyettävä kiinnittymään suoliston epiteelin soluihin. Tämä kiinnittyminen on ohimenevää, probiootit eliminoituvat muutamassa päivässä. Sitä on otettava säännöllisesti, jotta sen hyödylliset vaikutukset kestävät.

Sen on tuotettava aineita, jotka estävät patogeenisten mikrobien kasvua.

Monia valmisteita mainostetaan useilla eri kannoista yhdessä kapselissa. Sillä välin, toisin kuin yleisesti luullaan, kantojen määrä ei heijasta koko valmisteen laatua. On tärkeää, mitä tiettyä bakteerikantaa tietyssä valmisteessa on ja missä määrin.

Varmistaaksesi probioottivalmisteen laadusta, kiinnitä huomiota probioottisten kantojen oikeaan nimikkeistöön. Probioottikanta tulee kuvata seuraavan kaavan mukaan: suvun (esim. Lactobacillus) laji (esim. rhamnosus) ja kirjain-numeronimitys (esim. LA 801).

Siksi huomiota ei tulisi kiinnittää pelkästään lajin nimeen, eli Lactobacillus rhamnosus, vaan myös kannan nimeen - LA 801, koska vain tietyllä tietyn lajin kannalla on kliinisesti todistettuja probioottisia ominaisuuksia.

Yksi markkinoiden parhaista probiooteista, joka on kiinnittänyt huomiomme, ovat PiLeJen Lactiniane-probiootit. PiLeJe on ranskalainen yritys, joka tarjoaa vain luonnollista alkuperää olevia tuotteita ihmiskehon päivittäisten tarpeiden mukaisina annoksina, joille on ominaista optimaalinen imeytyminen maha-suolikanavasta. PiLeJe-laboratorio on tehnyt 20 vuoden aikana lukuisia testejä, joiden perusteella kannat on valittu (nämä kannat on talletettu Pasteur-instituutin kansalliseen mikro-organismien viljelykokoelmaan Lillessä, Ranskassa) erityisominaisuuksien ja tarpeiden mukaan. .

Suoliston mikrobiotan yleisen jälleenrakennuksen kannalta on tärkeää, että probiootti sisältää Bifidobacterium- ja Lactibacillus-ryhmien bakteereja. Lactibiane Standard -probiootti sisältää edellä mainittuja kantoja ja auttaa säätelemään suolistohäiriöitä ja vahvistamaan ruoansulatuskanavan suolistoflooraa.

Suolitulehdustapauksissa kannattaa ottaa käyttöön vahvempi probiootti Lactibiane IKI 3 kuukauden ajan.

Muista lisätä Lactobacillus helveticus -kantoja, jos sinulla on diagnosoitu Candida-indusoitu kandidiaasi. Lactobacillus helveticus -kantojen on osoitettu estävän Candida-hiivojen lisääntymistä ja niiden kiinnittymistä suoliston epiteeliin, ne vähentävät myös Candida-solujen limaneritystä, mikä tekee niistä vähemmän vastustuskykyisiä. Lisäksi probioottibakteerit vaikuttavat suotuisasti immuunijärjestelmään ja tukevat puolustusmekanismeja. Lactobacillus helveticus -kannan sisältävä probiootti on Lactibiane CND10.

Kun ongelmasi on ripuli tai löysät ulosteet, muista Saccharomyces boulardii -kantaa sisältävä probiootti. Saccharomyces boulardii on hyödyllinen hiiva, ei bakteeri, kuten muut probiootit.

L-GLUTAMNA

L-glutamiini on aminohappo, joka toimii energianlähteenä ohutsuolen limakalvolle. Jos limakalvosolut ovat vaurioituneet, glutamiini voi auttaa rakentamaan sen uudelleen uusilla terveillä soluilla. Sillä on myös immuunijärjestelmää vahvistavia ominaisuuksia.

HUOMAA: L-glutamiinia ei tule käyttää tulehduksellisista suolistosairaudista, kuten haavaisesta paksusuolitulehduksesta tai Crohnin taudista, tai henkilöistä, joiden maksan toimintakyky on heikentynyt.

NATRIUMVOI

Natriumbutyraatti on lyhytketjuinen rasvahappo. Lyhytketjuiset rasvahapot ovat tärkeimmät aineet, jotka ravitsevat suoliston limakalvoa. Ne auttavat ylläpitämään suoliston estettä ja vähentämään tulehdusprosesseja suolistossa ja koko kehossa. Natriumbutyraatti stabiloi suoraan suoliston rakennetta ja varmistaa suoliston seinämän eheyden ja toimivuuden, stimuloi saprofyyttisen bakteeriflooran kasvua ja estää siten suoliston patogeenien kehittymistä. Sillä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Voihappo estää voimakkaasti tulehdusta edistävien interleukiinien erittymistä ja osallistuu immunosäätelyyn.

OMEGA HAPOT

OMEGA 3 -hapot, joihin kuuluvat DHA ja EPA, ovat tärkeitä terveyden ylläpitämisessä. EPA on luonnollinen anti-inflammatorinen aine ja auttaa myös rauhoittamaan särkyviä niveliä ja lihaksia. Tutkimukset osoittavat, että omega-3-rasvahappojen nauttiminen probioottien kanssa vahvistaa suoliston limakalvoa.

RUOANSULATUSENTSYYMIT

Ruoansulatusentsyymit hajottavat ruoan komponentit pienimmiksi ne muodostaviksi molekyyleiksi: proteiinit aminohappoiksi, monimutkaiset hiilihydraatit yksinkertaisiksi sokereiksi ja rasvat vapaiksi rasvahapoiksi. Borrelia-bakteeri vähentää ruoansulatusentsyymien eritystä. Jos ongelmasi on ilmavaivat, turvotus, röyhtäily, närästys tai ripuli, kannattaa käyttää ruoansulatusentsyymejä sisältäviä valmisteita.

KUITU

Suoliston mikrobiota ravintokuitua prosessoimalla hankkii energiaa, stimuloi immuunijärjestelmää ja tukee B- ja K-vitamiinien tuotantoa. Lyhytketjuiset rasvahapot ovat kuituaineenvaihdunnan sivutuote. Kuitupitoinen ruokavalio lisää suoliston mikrobiston monimuotoisuutta. Kuitu toimii prebiootteina eli aineina, jotka ovat välttämättömiä probioottisten bakteerien kasvun stimuloimiseksi suolistossa. Prebiootteja ovat resistentti tärkkelys, inuliini ja frukto-oligosakkaridit.

Resistentin tärkkelyksen lähteitä ovat mm. linssit, riisi, rouhe, pavut, raa'at kaurahiutaleet. jäähdytetty pasta, perunat, bataatit ja kypsät banaanit.

Inuliinin lähteitä ovat muun muassa sikuri, maa-artisokka, parsa, artisokat, purjo, sipuli, valkosipuli. Prebioottisten ominaisuuksiensa lisäksi inuliini parantaa kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä.

Frukto-oligosakkaridien lähteitä ovat muun muassa sipuli, valkosipuli, artisokka.

Suositeltu ravintokuidun määrä terveille ihmisille on 20-40 g.

Jos et pysty antamaan ruokavalioosi riittävää määrää kuitua, voit käyttää lisäravinteita inuliinilla tai frukto-oligosakkarideilla.

KULTTUURIÖLJY

Purasruohoöljy on rikas gamma-linoleenihapon lähde. Se suojaa ja uudistaa suolistoa ja koko ruoansulatuskanavaa. Sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia.

MILLOIN ALKAA SUOLLISTEN VAHVISTAMINEN?

Yllä oleva suolen jälleenrakennussuunnitelma tulee aloittaa Lymen taudin hoidon alussa ja käyttää koko hoidon ajan.

Product added to wishlist
Product added to compare.