Propolis

Propolis

- Luokat: Artikkelit

Propolis, joka tunnetaan myös nimellä mehiläinen liima, kutsutaan usein luonnollinen antibiootti. Propolis on runsaasti aktiivisia aineita jase on monia parantavia ominaisuuksia. Sitä käytetään monien sairauksien hoitoon, mukaan lukien peräpukamat, verenpainetauti tai liikahikoilu.

Mikä on propolis?

Propolis on tiheä aine, jolla on tahmea koostumus, jota mehiläiset käyttävät pesä sisäpuolen vuoraamiseen, mikä mahdollistaa sen rakenteen tiivistämisen ja patogeenien suojaamisen. Se on sekoitus puiden ja pensaiden pihkaa ja mehiläisten rauhasten eritteitä. Sen kemiallinen koostumus riippuu pääasiassa sen maantieteellisen alueen kasvillisuudesta, josta se on peräisin, sekä mehiläisten rodusta, vuodenajasta tai ympäristön saastumisen asteesta. Propoliksen pääkomponentit ovat:

- kasvihartsit (50-80%),
- vahat (8-30%),
- polyfenolit (14-16%),
- kukan siitepöly (5%).


Propolis on myös runsaasti tanniinisia aineita, terpeenejä, flavoneja, orgaanisia happoja, lipidiproteiiniaineita, ravintoaineita (kalsium, mangaani, magnesium, sinkki, tina, kupari, pii, rauta, alumiini, hopea, natrium, kalium, kromi, strontium, barium, kadmium, vanadiini, titaani) ja vitamiineja (A, vit. B1, wit. B2, B5, B6, C, D, E).

On arvioitu, että jopa 300: lla propoliksen sisältämällä aineella on aktiivinen biologinen aktiivisuus. Siksi propolsia käytetään usein farmakologisissa tuotteissa ja keinona tukea kehon toimintaa tai tukea immuniteettia.

Propoliksen ominaisuudet

1. Positiivinen vaikutus hengityselimiin.
2. Emättimen infektioiden hoito.
3. Tukee reumatologisten sairauksien hoitoa.
4. Tukee regeneratiivisia prosesseja, esim.leikkauksen jälkeisiä haavoja.
5. Vaikutus hampaiden ongelmiin (parodontiitti, sammas, hampaiden yliherkkyys).
6. Tuki ihosairauksia vastaan.
7. Antimikrobinen vaikutus.
8. Tukee vastustuskykyä infektioita.


Bakterisidisten, antiviraalisten, anti-inflammatoristen ja regeneratiivisten ominaisuuksiensa vuoksi propolista käyttävät myös ihmiset, jotka kärsivät Lymen taudista ja rinnakkaisinfektioista. Buhner lisäsi propolista laajennettuun protokollaansa kollageenin tukemiseen.


Vasta-aiheet:

Propolis monista hyödyllisistä ominaisuuksistaan huolimatta on vahva allergeeni. Allergioiden tärkeimmät oireet ovat ihon punoitus, turvotus ja kiusallinen kutina. Siksi sitä ei suositella ihmisille, jotka ovat allergisia mehiläistuotteille.

Propolisia voidaan käyttää monissa muodoissa: tabletteina, areosoleina, jauheena, peräpuikkoina, voiteina tai alkoholiuutteina. 30% propolis tinktuura löytyy myös myymälästämme lymeherbs.

Product added to wishlist
Product added to compare.