Parasiittien hoito

Parasiittien hoito

- Luokat: Artikkelit

Kun kärsimme borrelioosista, meillä on usein myös loisia. Tämä johtuu siitä, että Lymen heikentää immuunijärjestelmäämme. Lisäksi suolistomme mikrobisto tuhoutuu usein pitkäaikaisella antibioottihoidolla, mikä tekee meistä erityisen alttiita ihmisen loisille. Oikea diagnoosi ja hoito ovat erityisen tärkeitä tässä tapauksessa, koska ilman loistartunnan etukäteishoitoa borrelioosin hoito ei välttämättä tuo toivottuja tuloksia.


Yksi loisten hoitomenetelmistä on farmakologinen hoito . Kuitenkin yhä useammat ihmiset kallistuvat luonnollisiin hoitomenetelmiin, kuten ruokavalioon ja kasviperäisiin lääkkeisiin. Näiden kahden menetelmän yhdistelmä voi tuoda näyttäviä tuloksia.


Antiparasiittinen Ruokavalio

Ruokavaliomme pitäisi yleensä olla runsaasti ravintoaineita ja koostua käsittelemättömistä, terveellisistä elintarvikkeista. Sen pitäisi olla sekä anti-inflammatorinen että antifungaalinen. Sen pitäisi myös tukea ruoansulatusjärjestelmäämme. Siksi kannattaa noudattaa useita periaatteita:

1. Sulje sokeri kokonaan pois ruokavaliostasi ja kaikista sitä sisältävistä tuotteista. Niistä löytyy glukoosisiirappia, agavea, vaahteraa, daktyyliä, ruokosokeria, ruskeaa, hunajaa, maltoosia, hiivaa, karkkia, baareja, mutta myös valmiita kastikkeita, ketsuppia tai soijakastiketta. Sokeri pahentaa tulehdusta elimistössä ja heikentää immuunijärjestelmää. Se on ihanteellinen väline loisten kasvuun.

2. Syö elintarvikkeita runsaasti antioksidantteja. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien kehittymistä, jotka vaikuttavat tuhoavasti immuunijärjestelmään. Ruokavalioon tulisi kuulua marjoja, mustikoita, aroniaa, vihreitä vihanneksia, tomaatteja sekä punajuurta, kaalia, raakoja porkkanoita, valkosipulia ja sipulia. On myös tärkeää sisällyttää D-vitamiinilisä.

3. Jätä vehnäjauhot pois ruokavaliosta. Tämä pitkälle jalostettu yksinkertaisten hiilihydraattien tyyppi on ihanteellinen ruoka ihmisen loisille. Korvaa ne täysarvoisilla hiilihydraateilla, jotka tukevat mikrobiotaamme-hirssi, ohra, tattari, amarantti, kvinoa, ruis.

4. Sulje pois ruokavaliosta maitotuotteet ja jalostettu ja huonolaatuinen liha. Nämä tuotteet estävät kehon taistelua taudinaiheuttajia vastaan. Korvaa ne palkokasveilla, hyvälaatuisella kalalla tai kananmunilla.

5. Rajoita alkoholia. Alkoholi on myrkky, joka painaa voimakkaasti hermostoamme, liuottaa elektrolyyttejä ja edistää taudinaiheuttajien lisääntymistä. Ihmisillä, jotka kärsivät borrelioosi loisinfektioiden aiheuttaa usein pahenemista niiden oireita ja yleensä on haitallinen vaikutus heidän terveytensä.

6. Lisää yrttejä valikkoon. Hyödyllisiä mausteita voivat olla fenkoli, neilikka, cayennepippuri, timjami tai inkivääri.

7. Juo paljon vettä! Se on paras tapa vieroittaa.

Antiparasiittiset yrtit

Yrtit ovat yhä suosittuja ja arvostettuja anti-loisten hoidon aikana, koska niillä on laaja aktiivisuus, kun kemialliset lääkkeet poistavat yleensä vain yhden, tietyn tyyppisen loisen.


Yksi tunnetuimmista ja tehokkaimmista yrteistä loisten poistamiseksi ruoansulatuskanavasta on Mimosa pudica. Se auttaa "kuorimaan" loiset suolen seinämistä ja poistamaan ne kehosta.

Erittäin hyödyllinen yrtti on myös Chaparro Amargosa, jolla on antiparasiittinen vaikutus, ja sillä on myös positiivinen vaikutus ruoansulatuskanavan työhön. Yrttiä käytetään ruoansulatuskanavan krooniseen tulehdukseen ja kandidiaasiin.

Oreganoöljy on toinen erinomainen desinfiointiaine, jota usein kutsutaan luonnolliseksi antibiootiksi. Sen antiviraaliset ja antifungaaliset ominaisuudet ovat ihanteellisia vaarallisten mikrobien, kuten loisten, torjunnassa.

Myös koiruoho ja musta saksanpähkinä ovat yrttejä, joilla on myrkyllinen vaikutus loisiin.

Tasapainoisen, yksilöllisen ruokavalion ja oikeiden yrttien yhdistelmä tukee immuunijärjestelmäämme ja antaa meille mahdollisuuden päästä eroon loisista kehostamme täysin luonnollisella, ei-invasiivisella tavalla.

Product added to wishlist
Product added to compare.