Organismin happotettaminen

Organismin happotettaminen

- Luokat: Artikkelit

Viime aikoina kehon happamoitumisen aihe on saavuttanut paljon suosiota. Mediassa kuulemme usein, mikä happamoittaa kehoamme ja kuinka pahasti se vaikuttaa terveyteemme, lähinnä sairauksien, kuten Lymen taudin tapauksessa. Tarvitsemmeko todella lisätukea kehollemme optimaalisen happo-emästasapainon ylläpitämiseksi?

 

MIKÄ ON HAPPO-EMÄSTASAPAINO?

"Kehon happo-emästasapaino on tila, jossa kehon nesteiden kationien ja anionien tietty suhde säilyy, mikä säätelee niiden sopivaa pH:ta ja ravitsemusprosessien oikeaa kulkua."

Liuoksissa, joiden pH on <7, vetyionien pitoisuus on suurempi kuin hydroksyyli-ionien ja tällaiset liuokset ovat happamia, kun taas liuoksissa, joiden pH on > 7, hydroksidi-ionien pitoisuus on korkeampi, joten tällaiset liuokset ovat emäksisiä. pH = 7 on neutraali reaktio.

 

MIKÄ pH ON ORANISMISME?

Aloitetaan siitä, että kehomme pH vaihtelee sen sijainnin mukaan. Emäksestä haimanesteessä neutraalin veren kautta erittäin happamaan mahanesteeseen. Yleisesti kuitenkin kaikki nämä arvot lasketaan "kehomme pH:hon", mikä tarkoittaa nimenomaan veren pH:ta ja on välillä 7,35-7,45.

 

MILLÄ NÄYTETÄÄN PH:TAmme tukeva ruokavalio?

Happoa muodostavat tuotteet:
- liha
-juustot
- kalaa
- munat
- viljatuotteet

Alkaliset tuotteet:
- vihanneksia
- hedelmät


"Happamuutta vähentävässä" ruokavaliossa kehomme tulee kuluttaa emäksisiä tuotteita ja välttää happoa muodostavia tuotteita.

Aloitetaan siitä, että ruokavaliolla voimme vaikuttaa veren pH-tasoon jopa 0,01-0,02 yksikön välillä! Kyllä, virtsan pH voi vaihdella 1,0:sta 1,2 yksikköön ruokavaliostamme riippuen, mutta virtsalla on erittäin suuri muutosraja. Kiertopäivästä tai hygieniasta riippuen se voi olla hapan (n. PH = 5) tai emäksinen (n. PH = 8). Tässä tapauksessa ruokavalion aiheuttama 1 yksikön muutos ei ole enää yhtä näyttävä.

 

Ruokavalio on Lymen taudin tapauksessa erittäin tärkeä. Sekä antibioottihoidon aikana että yrttien, mm. Buhner-protokolla, huolehditaan oikeasta aineenvaihdunnan tuesta. Kannattaa noudattaa joitain "happamuutta poistavan kehon" ruokavalion periaatteita ja sisällyttää ruokalistallemme säännöllinen vihannesten ja hedelmien kulutus. Älä kuitenkaan unohda runsaasti omega-3-rasvahappoja - kalaa tai täysjyväviljatuotteita, joille on ominaista suuri määrä kuitua.

 

Buhner-protokollan yrttien yhdistelmä tasapainoiseen ruokavalioon, fyysiseen aktiivisuuteen ja stressin vähentämiseen on resepti, jolla torjutaan tehokkaasti Lymen taudin oireita ja sen rinnakkaisinfektioita.

 

Product added to wishlist
Product added to compare.