Loinen

Loinen

- Luokat: Artikkelit

Loiset ovat kaikki eliöitä, jotka elävät toisen organismin (isäntä) sisällä, käyttäen sitä ravinnon lähteenä ja elämän ympäristössä, samalla kun ne toimivat sen vahingoksi. Loiset johtavat organismin täydelliseen dysbioosiin, eli tilaan, jossa taudinaiheuttajat valtaavat ja myrkyttävät ystävällisen kasviston. Sekä punkit että jotkut hyttyset, täit, kärpäset jne. luokitellaan loisiksi. Nämä ovat kuitenkin ulkoisia loisia, ja tänään keskustellaan loisista, jotka ovat olemassa kehossamme vain sisäisesti. Tämä tilanne esiintyy usein Lymen taudin kanssa, jossa kehon puolustuskyky loisia vastaan vähenee.

Loisten tyypit:

Suurin virhe on ajatella, että loiset asuvat vain ruoansulatuskanavassa, jossa niiden yleisin diagnoosi tapahtuu. Loiset elävät myös isännän veressä, sisäelimissä, imusuonistossa ja muissa kehon kudoksissa. Jotkut loiset pystyvät tartuttamaan kehon kokonaan. Loisia on yli 3200 lajia, ja ne voidaan jakaa neljään pääluokkaan:
1. Alkueläimet: lamblia, cryptosporidium, siliate ja Creeper-matkustaa verenkiertoon ja tartuttaa kaikki kehon osat
2. Flukes: veri -, keuhko -, maksa -, munuais-tai virtsarakon flukes-niiden pituus on noin 1-2 cm
3. Heisimato: naudan, koiran, kalan tai sian heisimato - voi olla jopa 12 m
4. Sukkulamadot: sukkulamadot, hakamatojen – elää suolistossa, haima, sydän, maksa tai keuhkot, voi mitata 0,2-35 cm. Ne on erittäin helppo lähettää.

Infektion oireet:

Yleisimpiä oireita ovat vatsakipu ja ripuli, mutta loiset voivat aiheuttaa kaikenlaisia oireita, joita emme aluksi yhdistä infektioon. Ne ovat ennen kaikkea:

- Ruoansulatusvaivat: ilmavaivat, ripuli, vatsakipu, ummetus, suoliston kouristukset, ulosteessa oleva lima, kyltymätön tai ruokahaluttomuus, makeisten himo, intoleranssi esim.gluteenille tai laktoosille.
- Immuunijärjestelmän ongelmat: heikkous, krooninen väsymys, usein infektiot.
- Hermoston ongelmat: muistiongelmat, unettomuus, dementia.
- Emotionaaliset ongelmat: masennus, neuroosi, ärtyneisyys, ahdistuneisuus.
- Muut ongelmat: allergiat, akne, valkoiset läiskät suun ympärillä, urtikaria.

Mahdolliset tartuntalähteet:

Loisten tarttumiseen on monia tapoja, ne voivat esiintyä jokapäiväisessä, tavallisessa toiminnassa. Jos lisäksi meillä on heikko immuniteetti, joka johtuu Lymen taudin ja sen rinnakkaisinfektioiden esiintymisestä ja usein siihen liittyvästä pitkäaikaisesta antibioottien saannista, loisten tartunnan mahdollisuus kasvaa merkittävästi.
Loiset voivat levitä vesilähteiden, erityisesti jokien, järvien, kaivojen tai vesijohtoveden kautta. Myös alikypsä ruoka on yleinen tartuntareitti. On tarpeen kiinnittää erityistä huomiota kalan, lihan sekä pähkinöiden, salaatin jne.asianmukaiseen valmistukseen ja jalostukseen. Kantaja voi olla myös koti-ja jalostuseläimiä. Siksi on niin tärkeää puhdistaa eläimiä säännöllisesti. Toinen mahdollinen lähde on myös fyysinen kontakti tartunnan saaneeseen henkilöön, esimerkiksi sukupuoliyhteys, mutta myös asianmukaisen hygienian, kuten käsienpesun puute lasten keskuudessa.

Diagnoosi:

Yleisin loisten diagnosointimenetelmä on ulosteiden tutkiminen. Testi on suoritettava kolme kertaa säännöllisin väliajoin. Tämä mahdollistaa loisen munien kuoriutumisen ja mahdollistaa tietyn materiaalin tutkimisen. Joitakin loisia, kuten pinwormeja, tutkitaan kuitenkin lähinnä perianaalinäytteiden avulla. On tärkeää suorittaa testit erikoistuneessa laboratoriossa, joka on erikoistunut Parasitologiaan.
Toinen vaihtoehto on serologinen verikoe. Valitettavasti testi on hyödyllinen vain infektion myöhäisessä vaiheessa.

Hoito:

Yleinen hoitomenetelmä on antibiootin ottaminen, mutta yhä useammat ihmiset valitsevat luonnollisia menetelmiä loisten hoitoon. Luonnollinen hoito yhdistää oikein tasapainoinen ruokavalio ja erikoistuneiden yrttien käyttö immuunijärjestelmän vahvistamiseksi.
Tunnetuimpia antiparasiittisia yrttejä ovat:
- Suloinen koiruoho
- Musta pähkinä
- Mimosa pudica.
- Chaparro amargosa
- Artemia annua
- Happomarjapensas
- Keltainen gentian juuri
- Oreganoöljy
- Neilikkaöljy
- Greipinsiemenuute
- Inkivääri

Loiset ovat yhteiskunnassa yhä yleisempi ongelma. WHO: n tietojen mukaan viimeisten 10 vuoden aikana loiset ovat tartuttaneet yli 4,5 miljardia ihmistä, missä Euroopassa se oli joka kolmas. Erittäin tärkeää on myös se, että ilman loisinfektion varhaista hoitoa Lymen taudin hoito ei välttämättä tuo toivottuja tuloksia. Siksi on tärkeää saada asianmukaista hoitoa ennen Lymen taudin ja sen samanaikaisten infektioiden hoidon aloittamista.

Product added to wishlist
Product added to compare.