Kissan kynsi

Kissan kynsi

- Luokat: Artikkelit

Kissankynsi (lat. Uncaria tomentosa) on yksi kolmesta Buhnerin perusprotokollan yrtistä, joita käytetään Lymen taudin hoidossa. Sen pääasiallinen toiminta on immuunijärjestelmän modulointi. Yrtillä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Kissan kynsi kuuluu Rubiaceae-heimoon. Se kasvaa viidakossa metsäköynnöksen muodossa, usein huomattavan kokoisena. Se kietoutuu puiden ympärille ja kiipeää ylöspäin kohti aurinkoa ja on nimensä velkaa viiniköynnöksen ulkonevien, koukkuisten piikkojen ansiosta.

Ominaisuudet:

Stephan Buhnerin mukaan kissan kynsi ja japanilainen oksaruoho (lat. Polygonum cuspidatum) ja Andrographis (lat. Andrographis paniculata) muodostavat perusprotokollan Lymen taudin hoidossa. Sille on ominaista laaja kirjo aktiivisuus, mukaan lukien anti-inflammatoriset, kipua lievittävät, masennuslääkkeet, viruslääkkeet, antikoagulantti, myrkkyjä poistavat ja monet muut ominaisuudet. Lymen taudin hoidossa sitä arvostetaan erityisesti:
• immuunijärjestelmän vahvistaminen ja stimulointi
• osoittaa anti-inflammatorista aktiivisuutta
• keskushermoston vahvistaminen
• kroonisen infektion tapauksessa CD57-valkosolujen määrän lisääminen, mikä puolestaan ​​auttaa estämään taudin etenemistä
• käyttö kognitiivisissa häiriöissä
• spesifisiä anti-inflammatorisia vaikutuksia Lymen taudin nivel- ja lihaskivun hoidossa vähentäen turvotusta
• immuunijärjestelmän toiminnan muokkaaminen
• Toimii yleisen tonic-aineena keholle
• on HLA-DR-modulaattori
• keskushermoston rentouttaminen
• hyvinvoinnin lisääminen
• analgeettinen vaikutus


Yrttin muoto:

Yrttiä myydään useissa muodoissa:


1. Alkoholipohjainen tinktuura
Alkoholipohjainen kasvitinktuura valmistetaan maseroimalla tuore kasvi täysalkoholissa tai kuivattu kasvi alkoholin ja veden seoksessa. Alkoholi on erinomainen väline yrttien poimimiseen, ja alkoholipohjaiset tinktuurat ovat ammattiyrttiläisten suosituin yrttikäyttömuoto. Yrttien maserointi alkoholilla varmistaa, että yrtin vaikuttavat aineet kulkeutuvat nopeammin verenkiertoon, jolloin tinktuura on nopeavaikutteinen yrtin ottomuoto.

2. Alkoholiton uute
Alkoholiton tinktuura valmistetaan ensisijaisesti glyseriinin perusteella. Glyseriinistä on tullut suosittu vaihtoehto alkoholitinktuureille ja se sopii erinomaisesti lapsille ja ihmisille, jotka eivät pidä tai eivät voi juoda alkoholia. Glyseriini ei kuitenkaan ole yhtä tehokas uuttamisessa kuin vesi tai alkoholi. Glyseriinillä on vain noin 60 % alkoholin uuttoarvosta. Kissan kynsiglyseraatti on siksi 40 % heikompi kuin alkoholitinktuura.

3. Kapseloitu yrtti
Kapseleista on tullut erittäin suosittu tapa ottaa yrttejä, koska ne ovat helppo ja kätevä annostusmuoto. Yksi kapseleiden tärkeimmistä eduista on se, että emme tunne yrttien makua. Lisäksi kun otat yrtin kapseliin suljetun jauhetun yrtin muodossa, kulutat kaiken kasvimateriaalin kasvikuitujen mukana. Muista kuitenkin, että kapselissa olevan kissan kynnen ohella nielet myös kapselin kuoren. Kapselin kuori ei vaikuta terapiaan, ja kehon on sulatettava se. Jos noudatat Buhnerin protokollaa, sinun on otettava suuri määrä kapseleita. Ihmisille, joilla on heikentynyt ruoansulatusjärjestelmä, tämä voi olla ongelmallista yrttien pitkäaikaisen käytön jälkeen.


4. Jauhettu yrtti
Ground Catin kynsiä voidaan ottaa suoraan, kapseloida tai tehdä tinktuuroiksi. Jauhetun yrtin ottamisen haittapuoli on maku.

Suora käyttö: lisää 1 tl yrttiä lasiin ja kaada haaleaa vettä, sekoita ja juo neste sedimentin kanssa. Maun parantamiseksi voit lisätä hieman hunajaa ja sitruunamehua.

Tinktuuroiden valmistus kotona: Kotona sinun on helpoin valmistaa tinktuura pitoisuudessa 1:5, eli 1 osa kuivattua kissankynsiä 5 osaan alkoholia. Alkoholi tulee laimentaa vedellä, koska kasvit menettävät luonnollisen kosteutensa kuivumisen aikana. Kun teet tinktuuroita kuivatusta kasvista, lisää vettä niin paljon kuin kasvi sisältäisi, jos se olisi tuore. Kaada sitten yrtti alkoholilla (50-60%) ja anna sen sitten maseroida 2 viikkoa pimeässä astiassa ilman valoa. Ravista purkkia kerran päivässä. 2 viikon kuluttua maseraatti on suodatettava. Säilytä valmis maseraatti tummassa pullossa tai tavallisessa pullossa alumiinifolioon käärittynä valolta suojatussa paikassa.


5. Leikkaa yrtti
Leikattu yrtti on kuivattu muoto kissan kynsistä, joka on leikattu pienemmiksi paloiksi. Voit valmistaa keitoksia tai tinktuuroita leikatusta yrtistä.
Keittäminen: Kaada 7 g kissankynsiä 1 litraan vettä ja keitä 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Siivilöi ja anna jäähtyä. Jaa keite osiin ja juo päivän aikana.

Sivuvaikutukset:

Suuret annokset tätä yrttiä voivat joskus aiheuttaa suolistohäiriöitä, kuten löysää ulostetta, ripulia ja/tai vatsakipua. Nämä oireet häviävät, kun niitä käytetään pitkään. Jos oireita ilmaantuu, annosta tulee pienentää. Jos ripuli kestää yli kolme päivää, yrtin käyttö tulee lopettaa.

Vasta-aiheet:

Ihmiset, jotka käyttävät verentiheyttä alentavia valmisteita, eivät voi ottaa kissan kynsiä. Ihmisten, joille on suunniteltu leikkaus, on lopetettava yrtin käyttö 10 päivää ennen leikkausta. Valmistetta ei saa ottaa hoidon aikana mahahapon eritystä estävillä lääkkeillä, koska ne voivat myös estää tämän yrtin muuttumista aktiiviseen muotoonsa mahassa. Raskaana olevat tai imettävät naiset eivät saa käyttää kissankynsiä.

Product added to wishlist
Product added to compare.