Candida-ruokavalio

Candida-ruokavalio

- Luokat: Artikkelit

Ihmisten nykyinen elämäntapa, mukaan lukien unettomuus, jatkuva stressi, liikunnan puute, antibioottien toistuva käyttö ja runsaasti jalostettuja tuotteita sisältävä ruokavalio, ovat johtaneet siihen, että kandidiaasista on tullut sairaus, joka vaikuttaa yhä useampiin ihmisiin. Siellä on ylikasvua Candida-hiivoja, jotka asuttavat luonnollisesti suolistoflooraamme.

Löydät lisää Candida-sienistä TÄÄLTÄ

Tässä artikkelissa keskitymme ruokavaliosuosituksiin, jotka ovat tärkeitä kandidiaasin hoidossa. Ymmärtääksemme, kuinka tärkeä se on hoitoprosessissa, meidän on ymmärrettävä, että Candida-sienet ovat loisia. Tämä tarkoittaa, että selviytyäkseen ja lisääntyäkseen he tarvitsevat isännän, eli henkilön, jonka varassa he elävät ja joka ruokkii heitä. Ja sokeri on heidän ruokansa. Tämä tarkoittaa, että kun niiden ravinnonlähde katkaistaan, sieni ei vain lopeta lisääntymistä, vaan myös kuolee pitkän nälkään. Sokeriton ruokavalio on olennainen osa kandidiaasin parantamista.

Antifungaalinen ruokavalio

On huomioitava, että sienilääkkeen ruokavalion tulee ennen kaikkea olla terveellistä ruokavaliota, joka perustuu mahdollisimman laadukkaisiin tuotteisiin. Sen tulisi tarjota elimistölle kaikki tarvittavat ravintoaineet, eikä se saa tuoda tai pahentaa ravitsemuksellisia puutteita.

Antifungaalinen ruokavalio on kuitenkin erittäin tiukka ja erittäin eliminoiva, ja siksi sitä tulee aina käyttää pätevän ravitsemusterapeutin valvonnassa. Tämän artikkelin tiedot ovat vain yleisohjeita, eikä niitä tule käyttää henkilökohtaisen ruokailusuunnitelman korvikkeena.

Mitä pitäisi poistaa

1. Sokeri


Sakkaroosin muodossa - valkoista sokeria sokerikulhossa, mutta myös ruokoa, kookosta, ruskeaa sokeria, keksejä, jäätelöä, karkkeja, nutellaa, pullia, aamiaismuroja ja muita makeita tuotteita. On myös muistettava, että sokeri on usein piilotettu tuotteisiin, joiden mielestämme eivät kuulu "makeisiin", kuten valmiisiin kastikkeisiin, ketsuppiin tai moniin valmiisiin salaatteihin.

2. Mehut

Kaupasta ostettavissa oleva lasillinen mehua voi sisältää enintään 8 teelusikallista sokeria. Monet ihmiset, joilla on tämä tieto, puristavat mehun itse hedelmistä, jotta he voivat olla varmoja, ettei siihen ole lisätty sokeria. Se on kuitenkin hyvä vaihtoehto terveille ihmisille. Ihmisten, jotka kärsivät Candida-sienen liikakasvusta, tulisi myös jättää tämäntyyppiset mehut pois ruokavaliostaan. Tällöin vain fruktoosia - hedelmän sisältämää sokeria korkeassa pitoisuudessa, käytännössä kokonaan vailla tuoreen hedelmän ravintoaineita - "siirtyy" mehuun.

3. Hunaja, taatelisiirappi, vaahterasiirappi, agavesiirappi, hillo ja paljon muuta


Vaikka se on terveellisempi vaihtoehto kuin sokeri, se on silti sokeria, vain eri muodossa. Myös erittäin hyvä kasvualusta sienille. Ainoa tällä hetkellä testattu ja hyväksyttävä makeutusaine kandidiaasi on ksylitoli, erytritoli ja stevia. Muista kuitenkin, että näitä makeutusaineita ei saa käyttää liikaa.

4. Alkoholi


Alkoholi on myrkyllinen ja tästä syystä sen kulutusta suositellaan minimoimaan. Se voi aiheuttaa tulehduksen pahenemista ja huonovointisuutta. Lisäksi se kuormittaa voimakkaasti maksaa, joka tekee joka tapauksessa usein kovaa työtä, huuhtelee elektrolyyttejä ja vaikuttaa negatiivisesti hermostoon ja sydämeen.

5. Maito ja maitotuotteet

On syytä huomata, että maidossa oleva laktoosi on sokeria. Muista kuitenkin, että jos et käytä maitotuotteita pitkään aikaan, laktaasin tuotanto vähenee, mikä voi johtaa laktoosi-intoleranssiin. Siksi kandidiaasista toipumisen ja toipumisen jälkeen on suositeltavaa alkaa pikkuhiljaa sisällyttää ruokavalioon tuotteita, kuten jogurtti, kefir tai piimä.

6. Hiivaa sisältävät tuotteet


Hiivaleipä, sämpylät, leipä, mutta kannattaa muistaa myös sinihome- ja pitkäkypsyvät juustot, liemikuutiot, etikka, soijakastike, jauhekeitot tai suolalihan kypsytys.

7. Vehnäjauho


Alkuvaiheessa sinun tulee sulkea pois kaikki vehnätuotteet (ei pidä sekoittaa gluteeniin), mukaan lukien täysjyväviljat ja eniten jalostetut viljat, eli valkoinen riisi. Jos on suolisto-ongelmia (vatsakipu, kaasut, turvotus), kannattaa myös harkita gluteenin poissulkemista (ohra, ruis, vehnä, kaura).

Tuotteet sallittu

1. Vähärasvaiset lihatyypit


Pääasiassa siipikarja - kalkkuna, kana, mutta sinun tulee kiinnittää huomiota lihan laatuun. On suositeltavaa ostaa luomulihaa ilman antibiootteja. Sulje kokonaan pois makkarat, rasvaiset lihalajit, nakkeet tai pitkälle jalostetut lihat.

2. Kala


Erityisesti öljyinen kala, jossa on runsaasti tulehdusta ehkäiseviä omega-3-rasvahappoja. Lohi, kirjolohi, makrilli myös turska tai taimen.

3. Täysjyväviljatuotteet


Kvinoa, villi ja ruskea riisi, hirssi, tattari. Jos sinulla ei ole suolisto-ongelmia, niin myös ohra- tai ruisjauhotuotteet.

4. Terveelliset rasvat


Rypsiöljy, oliiviöljy, helokki/pellava/mustakuminaöljy, pähkinät (ei paahdettuja tai suolattuja, mieluiten maapähkinöillä), avokado.

5. Vähätärkkelyspitoiset vihannekset


Useimmat vihannekset ovat sallittuja, paitsi perunat, sienet, maissi, bataatit ja kurpitsat (ainakin alkukäsittelyvaiheessa)

6. Ei makeita hedelmiä


Makeat ja kuivatut hedelmät on poistettava ruokavaliosta. Ruokavalioon kannattaa kuitenkin lisätä happamia hedelmiä: sitruuna, greippi, happamat omenat ja tulehdusta ehkäisevät marjat: mustikat, herukat, karhunvatukat ja vadelmat.

7. Palkokasvit


Aluksi palkokasveja saa käyttää n. 2 kertaa viikossa (linssit, kikherneet, pavut jne.). Tätä määrää voidaan lisätä ajan myötä.

Ainoastaan ​​yllä mainitun antifungaalisen ruokavalion ja probioottien yhdistäminen voi auttaa torjumaan kandidiaasia. Muista myös, että jos käytät pitkäaikaisia ​​antibiootteja Lymen taudin tai rinnakkaisten infektioiden hoitoon, olet erityisen alttiina Candida-sienten liikakasvulle. Tässä tapauksessa antifungaalisen ruokavalion pääperiaatteet, erityisesti sokerin poissulkeminen, toimivat hyvin täällä.

Product added to wishlist
Product added to compare.