Borrelioosin ehkäisy

Borrelioosin ehkäisy

- Luokat: Artikkelit

Euroopassa punkit ovat endeemisiä. Tämä tarkoittaa, että punkkeja voi esiintyä sen koko pinnalla. On kuitenkin olemassa useita menetelmiä, joilla voidaan vähentää punkin pureman todennäköisyyttä ja ehkäistä monia punkin levittämiä sairauksia, kuten Lymen tautia tai sen rinnakkaisinfektioita.

Mitä voimme tehdä?

Ensinnäkin meidän pitäisi välttää paikkoja, joissa punkkeja on erityisen läsnä-korkeita ruohoja ja pensaita. Alueella, jossa on rehevää kasvillisuutta, araknidit purevat meitä todennäköisemmin.

Jos kuitenkin päätämme mennä tällaisiin paikkoihin, vaatteemme ovat tärkeitä. Keho on suojattava siten, että suojaamattoman ihon pinta-ala pienenee. Suositellaan pitkähihaisia puseroita, korkeita saappaita, päähineitä ja pitkiä housuja. Lisäksi kannattaa pukeutua sileisiin, kirkkaisiin vaatteisiin, jotta punkin tunnistaa helposti.

Kävelyn jälkeen älä unohda katsoa kehoasi. Kiinnitä erityistä huomiota nivusiin, napaan, kehon karvaisiin osiin, korvien taakse tai raajojen taivutuksiin. Nämä ovat punkkien "suosikkipaikkoja". Muista myös, että rasti toukka on hyvin pieni (jopa 1 mm) ja usein se, että emme huomanneet rasti ei tarkoita, että se ei ole siellä.

Apteekista voi ostaa myös laitteen punkin poistamiseen. Tämä on niin sanottu lasso, jonka avulla voit helposti ja turvallisesti poistaa loisen kehosta.

Saatavilla on monia tehokkaita punkkikarkotteita. Ne perustuvat pääasiassa kemiallisiin aineisiin. Alla on vaihtoehto kemiallisille perparaateille. Muista, että luonnolliset valmisteet vaativat useammin käyttöä.

Luonnonvalmisteet:

On myös luonnollisia valmisteita, jotka karkottavat punkkeja, hyttysiä, kirppuja tai punkkeja. Suosituimpia ovat eteeriset öljyt: eukalyptus, timjami, salvia, piparminttu, neilikka, sitruuna ruoho, patsuli, citronella ja muut. Riittää, että sekoittaa 5 tippaa eteeristä öljyä esimerkiksi pumkin-siemenöljyyn ja suihkuttaa vartalolle. Muista, että hikemme on punkkien syötti, joten liikunnan jälkeen meidän pitäisi suihkuttaa itsemme uudelleen luonnollisella valmisteella.

Yksittäiset öljyt löytyvät täältä

Valmis öljypohjainen suihke löytyy täältä

Toinen luonnollinen tapa voi olla rosmariinin ja timjamin infuusio. Yrtit tulee keittää pienessä määrässä vettä, sitten jäähtyä ja lisää sitruunamehu. Valmistettu valmiste on ruiskutettava kehoon.

Kissanminttu on toinen punkkia karkottava kasvi. Kissanminttua voidaan käyttää vaatteiden ja kehon, mutta myös eläinten ruiskuttamiseen. Samalla tavalla voit käyttää Cistus-infuusiota.

Koti-infuusioiden käyttö on tehokasta, mutta antaa melko lyhytaikaisen vaikutuksen. Punkkia karkottavan vaikutuksen ylläpitämiseksi sinun pitäisi kehosi ja vaatteesi usein.

Viimeinen luonnollinen menetelmä, jonka otamme käyttöön, ovat laitteet, jotka lähettävät erityisiä ultraäänipulsseja, joiden taajuus on noin 40 kHz. Ne ovat täysin vaarattomia ihmisille ja lemmikeille, mutta tukkivat punkkien pääaistin. Ne ovat myös tehokkaita kirppuja vastaan.

PUNKKITON ihminen, punkkikarkottimen löydät täältä

Lymen tauti on erittäin vakava puutiainen tauti ja se voi hyökätä kaikenlaisia kudoksia ja kaikki elimet ihmiskehon. Siksi sen oireet voivat vaihdella nivelten ongelmista, kehon yleisestä heikkoudesta, mutta myös neurologisista muutoksista. Vaikka puremariski on olemassa ympäri vuoden, juuri kevät on suurinta puutiaisaktiivisuuden aikaa. Joten muistakaamme, että paljon riippuu meistä ja voimme jossain määrin estää tartunnan Lymen tauti.

Toukokuu-Lymen Taudin Tietoisuutta Kuukausi

Product added to wishlist
Product added to compare.