Ashwagandha

Ashwagandha

- Luokat: Artikkelit

Ashwagandha (latinaksi Withania somnifera), joka tunnetaan myös nimellä talvikirsikka, on yrtti, joka tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan ​​ja vaikutuksestaan ​​keskushermostoon. Kasvi kuuluu adaptogeenien ryhmään, eli luonnosta peräisin oleviin aineisiin, jotka auttavat kehoa sopeutumaan ylläpitämään homeostaasia ilman suuria sivuvaikutuksia. Näiden ominaisuuksien vuoksi Buhner sisällytti tämän yrtin Lymen taudin ja rinnakkaisinfektioiden hoitosuunnitelmaansa.

Ashwagandha kuuluu Solanaceae-heimoon. Se kasvaa Intiassa, Bangladeshissa, Nepalissa, Pakistanissa ja Sri Lankassa. Pensas saavuttaa noin 150 cm korkeuden, siinä on keltaisia ​​kukkia ja punaisia ​​marjoja. Tämän kasvin juurella ja hedelmällä on parantavia ominaisuuksia.


Ominaisuudet:

Ashwagandhaa käytetään unihäiriöissä, neuroosissa, ummetuksessa, reumatismissa tai ihotulehduksissa. Seuraavat ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä Lymen taudin ja sen rinnakkaisinfektioiden hoidossa:

- parantaa keskushermoston toimintaa
- myrkkyjen poistaminen, kehon puhdistaminen myrkkyistä
- moduloi uudelleen ja vähentää IL-10-sytokiini- ja Th2-vasteen tasoa, mikä mahdollistaa useiden Lymen taudin oireiden vähentämisen ja infektion poistamisen elimistöstä
- Masennuslääke, neutraloi stressiä ja sitä pidetään erinomaisena mielialan stabiloijana
- vahvistaa immuunijärjestelmää
- parantaa muistia, erinomainen yrtti keskittymiseen ja uneen
- hidastaa ikääntymisprosessia
- neutraloi kehossa kiertäviä vapaita radikaaleja ja lisäksi
- vahvistaa maksan ja munuaisten toimintaa.

Yrttin muoto:

Yrttiä myydään useissa muodoissa:

1. Alkoholitinktuura
Alkoholipohjainen kasvitinktuura valmistetaan maseroimalla tuore kasvi täysalkoholissa tai kuivattu kasvi alkoholin ja veden seoksessa. Alkoholi on erinomainen väline yrttien uuttamiseen, ja tästä syystä alkoholipohjaiset tinktuurat ovat ammattiyrttiläisten suosituin yrttikäyttömuoto. Yrttien maserointi alkoholilla varmistaa, että yrtin vaikuttavat aineet kulkeutuvat nopeammin verenkiertoon, jolloin tinktuura on nopeavaikutteinen yrtin ottomuoto.

2. Alkoholiton uute
Alkoholiton tinktuura valmistetaan ensisijaisesti glyseriinin perusteella. Glyseriinistä on tullut suosittu vaihtoehto alkoholitinktuureille ja se sopii erinomaisesti lapsille ja ihmisille, jotka eivät pidä tai eivät voi juoda alkoholia. Glyseriini ei kuitenkaan ole yhtä tehokas uuttamisessa kuin vesi tai alkoholi. Glyseriinillä on vain noin 60 % alkoholin uuttoarvosta. Kissan kynsiglyseraatti on siksi 40 % heikompi kuin alkoholitinktuura, mutta jos otat suuremman annoksen, sillä pitäisi olla sama vaikutus kuin alkoholipohjaisella tinktuuralla.

3. Kapseloitu yrtti
Kapseleista on tullut erittäin suosittu tapa ottaa yrttejä, koska ne ovat helppo ja kätevä annostusmuoto. Yksi kapseleiden tärkeimmistä eduista on se, että emme tunne yrttien makua. Lisäksi kun otat yrtin jauhetun yrtin muodossa kapselissa, kulutat kaiken kasvimateriaalin kasvikuitujen mukana. Muista kuitenkin, että kapseliin kapseloidun jauhetun ashwagandhan lisäksi nielet myös kapselin kuoren. Kapselin kuori ei vaikuta terapiaan, ja kehon on sulatettava se. Jos noudatat Buhnerin protokollaa, sinun on kulutettava suuri määrä kapseleita. Ihmisillä, joilla on heikentynyt ruoansulatusjärjestelmä, tämä voi olla ongelmallista, jos yrttejä käytetään pitkään.

4. Jauheyrtti
Jauhe Ashwagadha voidaan ottaa suoraan, kapseloida tai tehdä tinktuuroiksi.

Suora käyttö: lisää 1,5-3 g yrttiä lasiin ja kaada päälle haaleaa vettä tai muuta juomaa, sekoita ja juo neste sedimentin kanssa.

Tinktuuroiden valmistus kotona: Kotona sinun on helpoin valmistaa tinktuura pitoisuudessa 1:5, eli 1 osa kuivattua ashwagandhaa 5 osaan alkoholia. Alkoholi tulee laimentaa vedellä, koska kasvit menettävät luonnollisen kosteutensa kuivumisen aikana. Kun teet tinktuuroita kuivatusta kasvista, lisää vettä niin paljon kuin kasvi sisältäisi, jos se olisi tuore. Kaada sitten yrtti alkoholilla (50-60%) ja anna sen sitten maseroida 2 viikkoa pimeässä purkissa ilman valoa. Ravista purkkia päivittäin. 2 viikon kuluttua maseraatti on suodatettava. Säilytä valmis maseraatti tummassa pullossa tai tavallisessa pullossa alumiinifolioon käärittynä paikassa, jossa valo ei pääse käsiksi.

5. Leikkaa yrtti
Leikattu yrtti on kuivattu ashwagandhan muoto, joka on leikattu pienemmiksi paloiksi. Voit valmistaa keitoksia tai tinktuuroita leikatusta yrtistä.

Keittäminen: lisää 1-2 grammaa yrttiä lasiin ja kaada 1 kuppi kiehuvaa vettä ja anna hautua peitettynä 30 minuuttia. Juo 3 kertaa päivässä, keittämällä joka kerta tuoretta liemi.

Sivuvaikutukset:

Suuret annokset tätä yrttiä voivat joskus aiheuttaa suolistohäiriöitä, kuten löysää ulostetta, pahoinvointia, ripulia ja/tai vatsakipua.

Vasta-aiheet:

Ashwagandha voi olla huono hedelmällisyyden apuväline. Sitä ei suositella raskaana oleville naisille. Lisäksi se voi voimistaa barbituraattien vaikutusta. Tätä yrttiä ei tule käyttää rauhoittavien ja anksiolyyttien kanssa.

Product added to wishlist
Product added to compare.