BORRELIOOSI RUOKAVALIO Lisäksi antibiootteja ja yrttejä, ruokavalio on toinen osa hoito Lymen tauti. Se on osoittautunut pitkään, että ruoka, jota syömme, vaikuttaa terveyteemme ja hyvinvointiin. Paitsi että ne vaikuttavat solujen uudistumista ja aineenvaihduntaa, mutta myös toiminnan immuunijärjestelmää, mikä on tärkeää Borrelia spirochaetes infektio. Jos olet ylikuormitettu hämmentävää tietoa ja jatkuvasti kysyä itseltäsi muutamia kysymyksiä: • Voinko syödä gluteenia ja maitotuotteita? • Miten tukea suolistossa luonnostaan? • Pitäisikö minun luopua lihaa? Joka rouhe on terveellisin? • Joka öljy valita? • Onko minun täytyy noudattaa tiukkaa ruokavaliota? Sitten tämä self-help-kirja on varmasti sinua varten! Käymme läpi suosituin ruokavalion Lymen taudin hoito yhdessä, minä vastata usein kysyttyihin kysymyksiin ja jakaa maukkaita ja terveellisiä reseptejä, joiden avulla voit palauttaa. SISÄLTÖ 1. HIILIHYDRAATTEJA Sokeria Rouhe Gluteenia 2. RASVAT 3. PROTEIINIA Lihaa Kala Maitotuotteet Palkokasvit 4. ALKOHOLI 5. PROBIOOTIT 6. KOLLAGEENIN 7. NESTEYTYS 8. MAUSTEET 9. COCKTAILEJA 10. KATSAUS SUOSITUIMMISTA RUOKAVALION KÄYTETÄÄN HOITOON LYMEN TAUTI 11. PÄÄTELMÄT 12. VIITTEET Copyright © Healthylife S. C., Chorzów 2022 Kaikki oikeudet, mukaan lukien oikeus jäljentää tekstejä kokonaan tai osittain missään muodossa, on varattu. 1. HIILIHYDRAATTEJA Hiilihydraatit ovat ryhmä yhdisteitä kutsutaan sokereita. Kuitenkin, tarkoittaako tämä, että meidän pitäisi jättää kaikki hiilihydraatteja meidän ruokavalio? Hiilihydraatit voidaan jakaa yksinkertaisia ja monimutkaisia. YKSINKERTAINEN Valkoinen leipä, riisi, pasta Karkkia baareja, makeisia, makeiset Makeutetut juomat Sokeria, hilloa, hunajaa YHDISTETTY Koko jyvä leipää ja pastaa, Viljat, ruskea riisi Kaurapuuro, leseet Täysjyvä tuotteita ilman lisättyä sokeria Tällä tavalla, se on erittäin helppo nähdä, että yksinkertaisia sokereita, johti suosituin valkoista sokeria, ovat haitallisia terveydelle. Sokeria • Sokeri vakavasti heikentää immuunijärjestelmää, kun taas pahentaa tulehdusta kehossamme. • Se ei ole ravintoarvoa. • Se on tärkein tuote, joka edistää esiintyminen mycosis, johon olemme erityisen altis aikana antibioottihoitoa. • Se lisää riskiä monien sydänsairauksia. • Se edistää vähentää vastustuskykyä bakteeri-infektioita. Siksi, erityisesti aikana sairauden, se on syytä vähentää yksinkertaisia hiilihydraatteja meidän ruokavalio, varsinkin valkoisen sokerin ja tuotteita runsaasti se. Kuitenkin, se ei ole syytä luopua kaikki hiilihydraatit, kuten ravinteiden-rikas rouhe. Rouhe Ryynit on valmistettu vilja jyvinä. Maissi on tärkein ainesosa tuotanto maissi ryynit. Vehnä on tärkein ainesosa tuotantoon farina, bulgur ja couscous. Tattari on tärkein ainesosa tuotantoon tattari rouhe. Helmi rouhe ja potin ohra, on valmistettu ohrasta, ja hirssi ryynit hirssi. Rouhe tehdään puhdistus viljan ja sitten viipalointi -, hionta-tai paahtamalla se. Alempi aste puhdistus ja hionta viljaa, enemmän arvokkaita ravintoaineita rouhe sisältää. Tattari ja hirssi ryynit ovat joukossa terveellisin, kun farina ja couscous ovat kaikkein puhdistettu. TOP 1: Tattari rouhe • Korkea kuitupitoisuus – se säätelee suoliston toimintaa • Runsaasti rautaa, foolihappoa, sinkki, jodi • Runsaasti B-vitamiineja ja E-vitamiinia TOP 2: Hirssi ryynit • Runsaasti B-vitamiineja, fosforia, sinkkiä, kuparia ja mangaania • Alhainen glykeeminen indeksi • Suuri määrä proteiinia Gluteenia Gluteeni on proteiini, joka koostuu pääasiassa gliadiinia ja glutelin. Se on mitä antaa leivonnaisia niiden fluffiness ja elastisuus, joten se on peruselintarvike länsimaissa. Yleisin viljan gluteenia sisältävät vehnä, mutta myös ruis, ohra ja kaura. On olemassa tiettyjä sairauksia, joihin gluteeniton ruokavalio on ainoa hoito. Tällaisia sairauksia ovat: • Keliakia Tämä on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa vahinkoa villi ohutsuolen. Tämä johtaa imeytymishäiriö ja ruoansulatuskanavan ongelmia (ripuli, ilmavaivat, ummetus, ilmavaivat). Tauti esiintyy noin 1% väestöstä. • Ei-keliakia gluteenia herkkyys Yleisimpiä oireita, että potilaat valittavat vatsakipu, ilmavaivat, ihottuma, päänsärky. On olemassa lukuisia vaikeuksia oikein taudin diagnosoimiseksi, kuten alustavan syrjäytymisen monia sairauksia. • Dühring tauti Se on autoimmuunisairaus, jolle on ominaista ihovaurioita, kuten papulae, rakkuloita ja punoitus. Se on yhteinen etiologia, joilla on keliakia - on madaltumista suoliston villi. • Vehnä allergia Immuunijärjestelmä aktivoituu ja IgE-riippuvainen ja IgE-riippumaton reaktioita. Useimmissa tapauksissa potilaat tarvitsevat vain jättää vehnän pois ruokavaliostaan, ilman luopua kaikki tuotteet, jotka sisältävät gluteenia. Yleisiä oireita ovat nokkosihottuma, vatsakipu, oksentelu, astma, turvotus, ja ihmiset, joilla on atooppinen ihottuma, nopea oireiden pahenemista. Ei siis ole tutkimus-todistettu tieto, että ihmisistä, joilla Lymen tauti on kokemusta terveyshyötyjä jälkeen, lukuun ottamatta tuotteita, jotka sisältävät gluteenia niiden ruokavalioon. Kuitenkin, se on syytä vähentää saanti pitkälle jalostettuja jyvät, kuten vehnä jauhot ja valmistettuja tuotteita siitä. Korvaamalla ne täysjyvävilja ja monipuolistaa ruokavalio tuotteita, jotka on valmistettu muiden viljojen, kuten hirssi (hirssi rouhe) on positiivinen vaikutus terveyteen. Muista myös, että gluteeniton ruokavalio on hyvin tiukka ja jos huonosti tasapainoinen voi osoittautua puutos ruokavalio. Monet tuotteet, joita pidämme gluteeniton voi olla jälkiä gluteenia niitä. Näitä ovat jäädytetty sekoitettu vihanneksia, ketsuppi, leivinjauhe, mausteet, kuivatut hedelmät, teetä ja lääkkeitä. Luonnollisesti gluteenittomia tuotteita ovat: riisi, maissi, peruna, soija, hirssi, tattari, tapioka, quinoa, hedelmät, vihannekset, linssit, kikherneet, pavut ja lihaa. Gluteenittomat tuotteet ovat merkitty lisensoitu ristissä piikki merkki. Joten ennen kuin voimme saavuttaa mitä me ajattelemme, että on gluteeniton ruoka kaupassa, meidän pitäisi varmistaa, että se ei sisällä edes pieniä määriä gluteenia. Lisäksi meidän ei pitäisi olettaa, että gluteeniton ruoka on luonnostaan terve. Valmiita gluteenittomia sämpylöitä, leipää, tortilloja tai makeisia saatavilla markkinoilla ovat tilastollisesti enemmän tyydyttyneitä, ja on korkeampi glykeeminen indeksi. Lisäksi edellä mainitut tuotteet, meidän tulee maksaa 2-3 kertaa enemmän kuin perinteistä leipää tai jauhoja. MUSTIKKA JA KOOKOS VANUKAS HIRSSI Ainekset: - 200g keitetyt tattari - 250g kookosmaitoa - 1/3 tl kanelia -1/3 tl kardemummaa -1/2 tl kurkuma - marjoja (palvella) Valmistelu: Laita keitetyt tattari kattilaan, kaada maito ja lisää mausteet. Kiehauta. Aseta syrjään ja sekoita. Tarjoile mustikoita. 2. RASVAT Rasva on välttämätöntä meidän ruokavalioon. Se tarjoaa meille paitsi välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFAs), rasvaliukoisten vitamiinien (A, D, E, K), mutta osallistuu myös synteesissä hormonit ja parantaa makua aterian. Kuitenkin, määrä ja laatu rasvaa kulutetaan on tärkeää. Me erottaa: • Eläinrasvat Useimmat niistä tarjoavat meille tyydyttyneitä rasvahappoja (Sfa), jotka ovat huonoja meidän ruumis (liha) tai kolesteroli (liha ja maitotuotteet). Kuitenkin, tämä ryhmä sisältää myös rasvainen kala, joka on runsaasti omega-3-rasvahappoja ja on pro-health vaikutus meidän terveyteen. • Kasvirasvat Näitä ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja, joita löytyy oliiviöljy, rypsiöljy ja avokado öljyä sekä monityydyttymättömät rasvahapot, n-3 ja n-6-perheeseen, joka sisältää pellavaöljyä, rypäleen siemen öljyä, pähkinöitä, jne. Riski sepelvaltimotauti on vähentynyt 2-3 prosenttia, kun 1% energiasta saanti tyydyttyneitä rasvahappoja (Sfa) on korvattava monityydyttymättömiä rasvahappoja. Rasvaa on tuote, joka me yleensä liittävät huonoja puolia. Useimmin toistuva myytti on, että koska rasvaa me lihoa. Se tulee siitä, että 1g rasvaa on yhtä 9kcal. Ja huolimatta siitä, että rasvat kuuluvat korkea energian tuotteita, ei ne kaikki pitäisi olla yhtä huono. Rasvoja, jotka ansaitsevat huomiota: - avokado - oliiviöljyä - rypsiöljyä - rasvainen kala - pähkinät - siemenet ja jyvät Tuotteita, välttää rasvainen liha, silavaa, jalostettuja elintarvikkeita, sulatejuusto ja palmuöljyä. MUISTA! Soijaöljy, auringonkukkaöljy, pellavaöljy, maissiöljy, rypäleen siemenöljy, kurpitsan siemenet öljy, seesaminsiemenet öljy-ja helokkiöljy ovat vain sopivia nautittavaksi raakana, esim. salaateissa (koska ne sisältävät runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettamiseen nopeasti, kun lämmitetty). Mitä meidän pitäisi käyttää paistamiseen? Paras ratkaisu olisi, oliiviöljyä ja rypsiöljyä, joka on korkea thermostability ja kuten kirjoitin edellä, on enimmäkseen koostuu tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kookosöljy, joka on viime aikoina tullut erittäin suosittu, vaikka se on myös ominaista korkea thermostability, sisältää pääasiassa tyydyttyneitä rasvahappoja, joilla on kielteinen vaikutus terveyteemme. Muista myös, että paistamiseen ei ole ensisijainen ruoanlaitto menetelmä ja sitä tulisi käyttää satunnaisesti. 3. PROTEIINIA Vieressä rasvoja ja hiilihydraatteja, se on viimeinen makro kehossamme. Sen tärkein tehtävä on rakentaa kuluneet kudokset. Sen tärkeimmät lähteet ovat: Lihaa Yleisimmin kulutetaan tyyppisiä lihaa ovat naudan, sian, kanan, kalkkunan tai, harvemmin, vasikka, hevonen liha, lampaan, vuohen tai lampaan. Lihaa, vaikka se on hyvä proteiinin lähde, se sisältää usein suuria määriä antibiootteja. Liha, joka on eniten altis kohonneet antibiootteja on siipikarja. Toisaalta, meille jää punainen liha (naudan -, vasikan -, sian -, lampaan -, lampaan -, hevosen lihaa tai vuohen lihaa), jossa puhutaan paljon kannalta syöpää aiheuttavia tuotteita. Vuonna 2015, International Agency for Research on Cancer luokiteltu punaisen lihan ryhmä 2A, joka tarkoittaa, että se on todennäköisesti syöpää. Suuri kulutus voi siis olla hyvin negatiivinen vaikutus terveydelle. Joten, mitä meidän pitäisi tehdä? Tarkoittaako tämä, että se ei kannata syödä lihaa ollenkaan? Lukuun ottamatta se kokonaan on ongelmallista monille ihmisille, mutta jos liha-on tärkein proteiinin lähde teidän ruokavalio, sitten se on harkitsemisen arvoinen, vakavasti rajoittaa määrää syöt ja korvaamalla se muiden tuotteiden alla. Kala Toisaalta, kala on tunnettu siitä, että pääasiallinen lähde omega-3 rasvahappoja, mutta toisaalta, me usein kuulla, että se ei kannata syödä kalaa, koska saastuminen. Mitä tehdä tässä tilanteessa? Ketä pitäisi kuunnella? Aloitetaan pilaantumista. Ensinnäkin pelkäämme, raskasmetallit (kadmium, elohopea, lyijy). Kuitenkin, Meri Kalastus-Instituutti julkaisi tietoja, jotka osoittavat, kuinka paljon tietyn kalaa täytyisi syödä määrä epäpuhtauksia (erityisesti elohopea) olla haitallisia meille. Tiedot on esitetty alla olevassa taulukossa: Kala tuotteen määrä kalaa, sinun täytyy syödä viikossa enintään turvallinen elohopeapitoisuudet Itämeren turskan Yli 2kg Karppi Noin 3kg Savustettua norjalaista lohta Yli 2kg Alaska pollock Yli 11kg Taimen Yli 2kg Kala, etenkin rasvainen kala, ovat erittäin arvokas lähde tyydyttymättömiä rasvahappoja EPA ja DHA. Nämä hapot ei vain on suotuisa vaikutus sydämen toiminta, mutta myös parantaa toiminnan elin visio, vahvistaa luita ja niveliä ja tukea toimintaa aivoissa. Syö noin 1-2 annosta (85-150g) rasvaista kalaa viikossa vähentää riski kuolla sydänsairauksiin 36%! * Lohi, silli, makrilli, anjovis, sardiini, muun muassa, pidetään rasvainen kala. Voit siis nähdä, että hyödyt syö rasvaista kalaa paljon suuremmat mahdollisuus saada myrkytetty raskasmetalleja, kuten elohopeaa. Kuitenkin, jos olet edelleen huolissaan saastumisesta, on suositeltavaa, että et anna periksi lohen kylki, joka on korkein elohopeapitoisuus, ja korvata ne kirjolohi, joka on paljon vähemmän kuin lohi, esimerkiksi. Kuitenkin, jos emme syö kalaa, koska, esimerkiksi, sen maku, meidän pitäisi harkita lisäravinteiden 250 mg EPA ja DHA muodossa kalaöljyä tai mikroleviä (versio vegaaneille). Valitettavasti kulutus saksanpähkinöitä tai pellavansiemenöljy (myös runsaasti edellä mainitut hapot) yksin ei ole yhtä tehokas kuin kalan kulutus tuotteita. Maitotuotteet Kuulen usein, että ihmiset, joilla Lymen tauti välttää laktoosia ravinnossaan. Onko tämä oikein? Aloitetaan mitä laktoosi on itse asiassa. Laktoosi on maitosokeri, kemiallisesti valmistettu kaava on C12H22O11. Tämä rakenne osoittaa, että se on disakkaridi ja koostuu galaktoosia ja glukoosia. Jos ei maitoa sokeria esiintyä? • Lehmän / lampaan / vuohen maidosta • Maa juustoa • Jogurttien • Piimä • Kefirs • Kerma Toisaalta, löydämme vähäinen määrä kovat juustot, rahka ja feta juustoja. Maailmanlaajuisesti lähes 75% ihmisistä on ongelmia sulattamaan tämän disakkaridi. Aasian maissa, osuus nousee lähes 100%, kun taas Puolassa se on yhtä korkea kuin 40%. Mielenkiintoista, laktoosi-intoleranssi etenee iän myötä – meillä on eniten laktaasin (laktoosi-sulattamaan entsyymi) lapsuudessa. Kuitenkin suuri osa väestöstä myös selviytyy hyvin sen ruoansulatusta aikuisiässä. Lisäksi usein ihmisiä, joilla ruoansulatuskanavan ongelmia, eivät raportoi vatsa ongelmia kerta-annos 5-10g (lasi maitoa, pieni jogurtti tai kilo feta-juusto). Maitotuotteet tällä hetkellä saatavilla supermarketeissa jättää paljon toivomisen varaa laadun suhteen. Maitotuotteet ovat usein "tuettu", jossa on paljon säilöntäaineita, sakeutusaineita ja parantajia. Joten jos sinulla on ruoansulatuskanavan ongelmia syömisen jälkeen maitotuotteita (kaasu, ilmavaivat, kipu) poistaa tuotteet, runsaasti laktoosia teidän ruokavalio. Kuitenkin, jos et tunne mitään kipua, ja et halua luopua siitä, muista valita tuotteita, jotka ovat niin vähän jalostettuja kuin mahdollista ja on lyhin koostumus. Mielenkiintoinen seikka: täydellinen puuttuminen maitoa sokeria ruokavalio pitkään voi johtaa asteittainen lopettaminen tuotannon laktaasi-entsyymiä, joka on vastuussa sen ruoansulatusta. Tämä tarkoittaa, että jos tällä hetkellä eivät tunne mitään epämukavuutta kun kuluttaa maitotuotteita, kun pitkään eivät syö sitä, emme voi palata alkuperäiseen tilaan ja tuntea epämukavuutta. Munat Munia syödään vähintään noin 4-6 viikossa pitäisi tuoda haitallisia vaikutuksia terveyteen. Kuitenkin on muistettava, että he ovat lähde kolesterolia ruokavalio. 1 muna (noin 55g) on 200 mg kolesterolia. Mikä on enemmän, munia vaikuttaa aterianjälkeistä hapettumista kolesterolia, mikä tarkoittaa, että ne alentaa LDL "paha kolesteroli" jopa 4 tuntia aterian jälkeen. Kannattaa siis muistaa, ettei se ylitä edellä mainittuja osa yli viikon aikana. Palkokasvit Voimme kohtaavat usein maininta siitä, että vihannesten proteiini ei ole täydellinen. Tämä on kuitenkin vain osittain totta. Lähes joka vihannesten tuote sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Ne eroavat toisistaan vain suhteessa. Vaikutus, kuten proteiinia täydentävyys on syytä mainita tässä. Tämä on yhdistelmä useita kasvi proteiinin lähteitä, jotka ovat eri sarjaa aminohappoja, joten se on täydellinen tuote on luotu. Ei ole väliä, meidän kehon, pitäisikö meidän ottaa kaikki aminohapot yhdestä tai useita tuotteita. Siksi, se on riittävä yhdistää palkokasveja pähkinät ja kaikki tarvittavat aminohapot ovat saatavilla. Toinen väite kohti palkokasveja on niiden huonompi imeytyminen. Kuitenkin, on huomattava, että ero absorbability lihaa ja palkokasveja ei ole niin suuri, että se peittää heidän etuja. Iskunvaimennus on suhteellisesti 90% ja 80%. Palkokasvit ovat: linssejä, kikherneitä, papuja tai tofua. Lisäksi on proteiinin lähde, ne vaikuttavat myös gut microbiome. Tämä johtuu siitä, että määrä kuitua ja antioksidantteja (usein paljon suurempi kuin tuoreita vihanneksia tai hedelmiä). Miksi meidän täytyy liota useimmat palkokasvit ennen keittämistä? Olen kerran törmäsin tietoa, että palkokasvit ovat liottaa, koska ne on myrkyllinen aine, ja liottamalla niitä me päästä eroon siitä. Tarkoituksena liotus pavut, kikherneet ja herneet on vain merkittävästi vähentää paistoaika. Liotuksen aikana, aktivoimalla luonnossa esiintyviä entsyymejä niitä aineita, kuten pektiiniä ja muut polysakkaridit läsnä solun seinät ja vastuussa rakenteen jäykkyyttä palkoviljan alkavat hajota. Mikä on enemmän, jos et kaada vesi pois ne liotuksen jälkeen ja kypsennä niitä makeassa vedessä, sinun on suurelta osin välttää ilmavaivat – toinen ongelma, joka lihan ystäville valittaa. Jos haluat säästää aikaa, voit myös ostaa papuja tai kikherneitä jar. Ravintoarvo näiden tuotteiden osalta on hyvin samanlainen ja ei merkittävästi vaikuta ruokavalioosi. PAPU JA PÄHKINÄ TAHNA Ainekset: • 2 kupillista keitettyjä papuja • 1 sitruuna • 4-5 ruokalusikallista tanniini liitä • pari ruokalusikallista vettä ruoanlaitto pavut • 2 sipulia • kourallinen cashew-pähkinöitä sekä vähän sadetukseen • 3-4 rkl oliiviöljyä • ripaus suolaa • 2 valkosipulinkynttä • pari ruokalusikallista vettä halutun yhdenmukaisuuden Valmistelu: Kuutioi sipulit ja paista niitä pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Liota pavut yön yli ja keitä (tai käyttää ärsyttää versio). Liota cashew-pähkinöitä 1 lasi vettä 4-6 tuntia. Laita pavut, liottaa pähkinöitä, paistettua sipulia, sitruunan mehu, oliiviöljy, vesi, kuorittu valkosipuli, suola tehosekoittimeen ja sekoita suurella nopeudella. Jos tahna on liian paksu, lisää pari ruokalusikallista vettä. Laita kulhoon ja palvella (voit koristella tahna cashew-pähkinöitä tai seesaminsiemeniä). 4. ALKOHOLI Alkoholi on myrkkyä ja koska tästä syystä on suositeltavaa vähentää kulutusta minimiin. Kuten sokeria, se tukee muodostumista mycosis ja pahentaa tulehdusta. Lisäksi, se taakkaa maksassa, joka toimii usein vaikea joka tapauksessa, pesee pois elektrolyyttejä ja on kielteinen vaikutus hermostoon ja sydämeen. Siinä tapauksessa, ihmiset, jotka kärsivät Lymen tauti, se voi usein pahentaa oireita ja tehdä heidän olonsa huonovointiseksi! Entä kuivaa punaviiniä? Loppujen lopuksi jokainen on varmaan kuullut, että se on terve ja lasi se varmasti on suotuisa vaikutus kehon. Olemme tämän velkaa lausunnon, resveratrol, antioksidantti läsnä viiniä. Sillä on positiivinen vaikutus kehon vähentämällä verihiutaleiden aggregaatiota. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että terapeuttinen annos resveratrol voi olla saavutettu alkaen juomia tai jopa ruokaa. Saadakseen suotuisa vaikutus terveyteen, meidän olisi kuluttaa yli 500 litraa kuivaa punaviiniä. Siksi on suositeltavaa täysin sulkea pois alkoholin Lyme taudin ruokavalio. 5. PROBIOOTIT Probiootit ovat eläviä bakteeriviljelmiä ja hiiva, jotka tukevat immuunijärjestelmää. Probiootit parantaa tiiviys suolistossa, suojaa sitä haitallisia bakteereja, mikä on erityisen tärkeää siinä tapauksessa, antibioottihoito. Luonnollisesti meidän löytää niitä: • Kurkut ja hapankaali • Kombucha (tunnetaan myös nimellä teetä sieni) • Kalja • Kefir • Piimä • Maustamatonta jogurttia • Punajuuri sourdough PUNAJUURI SOURDOUGH INKIVÄÄRIÄ JA RIPAUS NEILIKKAA Ainekset: - 1kg punajuurta - muutama valkosipulin kynttä - 2l vettä - 6-8 kynttä - maustepippuri - 2-4cm tuoretta inkivääriä - 2-4 laakerinlehteä - 1 rkl suolaa per 1 litra vettä Valmistelu: Kuori valkosipuli ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, sekoita suola ja jäähdytä. Pese punajuuret, kuori ohuelti ja leikkaa paksumpia viipaleita. Järjestää ne purkkiin vuorotellen mausteet ja valkosipuli. Kaada vettä niin, että kaikki punajuurten on perusteellisesti katettu. Jos ne kelluvat pintaan, paina ne alas lautaselle. Cap purkki ja kumoaa lämpimässä paikassa noin 5-10 päivää. 6. KOLLAGEENIN Kollageeni on erittäin tärkeä hoitoon Lymen tauti. Tärkeintä tässä on ymmärtää, että Borellia bakteerit on korkea affiniteetti kollageenin rakenteita. Mitä tämä tarkoittaa? Että bakteeri on aina aluksi kohdistaa nämä rakenteet, koska he ovat niitä, jotka takaavat heille ruokaa. Joten on reaktio täällä: KOLLAGEENIN VAURIOITA TUHOA TIETYN ALUEEN (E. G. YHTEINEN) TEHOSTAMINEN OIREITA Siksi se on niin tärkeää huolehtia sen oikea määrä. Lisäravinteet ovat ehdottaneet täällä, mutta muistathan, että voimme myös saada kollageenin ruokaa. Luonnollisia lähteitä kollageenin: • Gelatiini • Hyytelöt (makeita ja suolaisia) • Eläinten sisäelimet, kuten maksa • Porsaan rysty, brawn Valitettavasti tuotteita runsaasti kollageenia usein antaa meille joko paljon sokeria tai nostaa LDL "paha" kolesteroli. Siksi, se ei ole suositeltavaa kuluttaa paljon niitä. Hyvä valinta täällä on liemi ja erilaisia luu liemet. KOLLAGEENIN LIEMI Ainekset: - Luut/eläinten ruhojen – 1-2 kg - Omenaviinietikkaa – 2 rkl - Vesi – 3-4 l - Keitto vihreät – 1 osa - Mausteet (laakerinlehti, maustepippuri, suolaa, pippuria) Valmistelu: 1. Pestä luut ja paikka suuren potin. 2. Lisää vesi ja etikka. 3. Kiehauta, sitten vähentää lämmön/liesi alhainen. Poista vaahto. 4. Kypsennyksen jälkeen noin 2 tuntia, lisää kuoritut ja pestään vihannekset ja mausteet. 5. Keitetään niin pitkään kuin mahdollista (noin 6-8 tuntia). Vesi olisi "kupla" – ei kiehuvaa. 6. Siivilöi neste luista ja vihanneksia. 7. Kun jäähtynyt liemi pitäisi olla johdonmukaisuutta hyytelöä. 8. Liemi voidaan varastoida noin 5 päivää jääkaapissa tai 3-4 kuukautta pakastimessa. 7. NESTEYTYS Kehomme koostuu vedestä noin 60%, joten se ei ole yllättävää, että vesi on mukana lähes kaikki prosessit kehossa. Borrelioosi voimakkaasti taakkaa meidän kehon myrkkyjä. Juominen suuria määriä vettä automaattisesti puhdistaa kehon myrkkyjä ja tarjoaa luonnollinen vieroitus. Nestehukka, toisaalta, johtaa varastointi myrkyllisten aineiden kudoksia ja soluja. Joten kuinka paljon nestettä juoda päivässä? Se on ehdotti, että naisten pitäisi juoda 1,5 litraa ja miehet 2 litraa vettä, mutta tämä on hyvin epätarkkoja. Jos 100kg henkilö juo saman verran kuin 50kg henkilön hydraatti kehon? Tarkempi arvo on näin ollen olettaa, että aikuisten pitäisi kuluttaa 33ml nesteitä jokaista painokiloa. Mitä sana "nesteitä" tarkoittaa? 1. Vesi, tietenkin, on kaikkein toivottavaa lähde nesteytyksestä kehomme. Se on parasta juoda sitä hieman lämmin. Voit lisätä erilaisia hedelmiä tai vihanneksia meidän cup (vesi kurkku ja minttu on täydellinen juoma kuuma päivä). 2. Tea – erinomainen kesällä sekä talvella. Ripaus oranssi, sitruuna tai neilikalla, se lämmittää sinua ylös tahansa talvi-iltana. 3. Kahvi – on monia kiistoja siitä. Ei ole olemassa monia tutkimuksia vaikutuksesta kofeiinia, erityisesti kahvi, kurssin Lymen tauti tai sen co-infektiot. Kuitenkin, myyttejä kahvi ovat yhä useammin debunked, huolimatta siitä, että se on ollut mainetta vuosia. Alla on muutamia faktoja kahvin kulutus: - Kahvi ei ole kuivatukseen, ainakin silloin, kun kulutetaan osia noin 500 mg kofeiinia/vrk. Yksi kuppi hautua on noin 60 mg, joten annos otetaan kuivatukseen on noin 6 kupillista päivässä - Se ei leach magnesiumia. Kahvia on noin 60 mg kofeiinia ja 7 mg magnesiumia (espresso jopa kaksi kertaa niin paljon). Tutkimukset osoittavat, että kun kuluttaa 400 mg kofeiinia/vrk, menetämme vain 4 mg magnesiumia kautta virtsaan. - Se sisältää antioksidantit (chlorogenic happo ja sen metaboliitit), joka osaltaan alentaa verenpainetta tai vähentää oksidatiivista stressiä. Näin ollen voidaan olettaa, että kahvi suojaa sydän-taudin ja vähentää riskiä syöpiä (maksa -, kurkku -, iho -, eturauhas -). Näin ollen, en näe mitään vasta-juomassa kahvia, kun kärsivät Lymen tauti ja sen co-infektiot. Muista kuitenkin, että jokainen organismi on erilainen, jokainen sairaus on erilainen ja jokaisella on erilainen kynnys kofeiinia suvaitsevaisuuden. Siksi, jos et koe mitään negatiivisia oireita juotuaan se – lopettaa juominen. 4. Mehut ovat huonoin vaihtoehto. Myymälä-osti mehut on paljon lisättyä sokeria (enintään 5 tl 1 lasi).Tämä johtuu siitä, että kuitu-ja useimmat vitamiinit ja kivennäisaineet löytyvät pääasiassa kuori.   8. MAUSTEET Mausteet ovat ruokalaji ainesosia lisätään pieniä määriä parantaa sen makua ja ulkonäköä. Ymmärrämmekö, että mausteet ja yrtit myös arvokasta lääkinnällisiä ominaisuuksia? Tässä on minun TOP 5 mausteet: • Kurkuma Tärkein ainesosa, joka antaa mauste, sen keltainen väri on curcumin. Se on tulehdusta ja antioksidanttisia ominaisuuksia, ja se myös suojaa elimistöä, pääasiassa maksassa, myrkkyjä. Kiitos sen lämpeneminen, ruoansulatuskanavan ja kolesterolia alentava ominaisuuksia, kurkumiinia käytetään myös ravintolisänä. On olemassa paljon reseptejä, kuten "golden milk", jotka käyttävät ominaisuuksia kurkuma, mutta suosikkini ja nopein tapa käyttää tätä mauste on lisää se liemi. Se ei muutu ihana maku keitto, mutta antaa sille voimakas, kaunis väri. • Inkivääri Inkivääri voidaan käyttää lisäksi valkosipulia (se on erittäin suosittu Korean tai Thaimaalaista ruokaa), kun ruoanlaitto päivällinen sekä teetä. Se on luultavasti yleisimmin käytetty raskaana olevien naisten, jotka kärsivät aamulla pahoinvointi ja ihmiset kamppailevat matkapahoinvointia. Inkivääri stimuloi syljen ja mahalaukun mehut ja tuo helpotusta pahoinvointia. Kiitos ginerol ja sen anti-inflammatorisia ominaisuuksia, sitä käytetään monissa autoimmuunitaudeissa. Vasta käyttöön inkivääri sisältää tulehduksellinen ihon sairaudet ja verta. Sinun pitäisi myös välttää ottaen yrtti aspiriinia, sillä molemmat aineet on veri-harvennus ominaisuuksia. • Valkosipuli Valkosipuli on kuumetta alentavia ominaisuuksia, mutta vielä tärkeämpää on Lymen tauti, se myös on detoxifying vaikutus. Se auttaa poistamaan raskasmetalleja, kuten lyijyä ja kadmiumia kehosta. Mikä on enemmän, se poistaa loiset, mukaan lukien bakteerit ja hiiva, kuten Candida albicans, ja lisäksi edistää kehitystä hyödyllisiä suoliston bakteeriflooraan. Siksi, huolimatta sen ominainen pistävä haju, se on syytä lisätä, se illallinen, juominen muodossa siirappia, sitruunan tai leivontaan ja lisäämällä tahna (esim. papu liitä). • Kaneli Kaneli on sienilääkkeiden ominaisuuksia – se estää niiden kasvun alkueläimet ja sienet ja tekee ruoansulatusta helpompaa. Kuitenkin, se on syytä valita kalliimpia Ceylon kanelia kuin sen Kiinalainen vastine, koska se on parempi vaikutus. • Nigella Vaikka se on vain yleistynyt Euroopassa viime vuosina, sitä on käytetty tuhansia vuosia sitten muinaiset Egyptiläiset. Nigella on niin paljon ominaisuuksia, että joku voisi kirjoittaa kirjan niistä. Sitä käytetään hoitoon vilustuminen, kurkkukipu, tulehdus, ihon allergiat ja vahvistaa hiuksia. Kuitenkin yksi pitäisi olla varovainen kulutus nigella raskauden aikana – se voi aiheuttaa kohdun supistelua. Kuitenkin, aikana imetyksen, se on syytä mukaan lukien sen valikosta uudelleen, koska se on myönteinen vaikutus imetyksen aikana. Vaikka kuten näette edellä, yrttejä voi auttaa meitä taistelemaan monia vaivoja ja sairauksia, kuten Lymen tauti, se on syytä muistaa, että kaikki mausteet ovat hyviä ominaisuuksia. Täydellinen esimerkki on suolaa. Vaikka käyttää oikeassa suhteessa, että se ei vaikuta meidän kehon negatiivisesti, meillä on taipumus mennä pidemmälle. Meillä käytetään suolaa kirjaimellisesti jokainen ruokalaji ja tuote-ja meillä ei ole enää kuin ruokaa, joka ei ole suolattu. Huipennuksena on natriumglutamaattia tai muita arominvahventeita, jotka on lisätty monia tuotteita, ja on suuria määriä suolaa ne. Suolaa sellaisia määriä voi aiheuttaa korkea verenpaine, joka vaikuttaa yli 30% aikuisväestöstä Puolassa! Se myös johtaa häiriöitä kalsiumin ja fosfaatin aineenvaihduntaa, joka voi johtaa osteoporoosiin, ja lisääntynyt riski mahasyöpä. Monet ihmiset myös yhdistävät Himalajan suolaa, joka on usein pitää parempi käyttää, koska 84 mineraaleja se sisältää. Kuitenkin yksi pitäisi tietää, että se sisältää (mukaan Barbara Hendel ja Peter Ferreiran) ei vain nämä "hyvä" kivennäisaineita, mutta myös polonium ja radium. Ei hätää – vain pieniä määriä (<0.001 ppm/kg). Mutta yksi voimme helposti nähdä, että nämä peräti 84 mineraalit ovat pelkkä markkinointikikka. Lisäksi, jotta täydentymään päivittäinen vaatimus kalium kanssa Himalajan suolaa yksin, meidän olisi pitänyt syödä yli 1 kg se! Suositeltu päivittäinen annos suolaa on vain 5-6g (tl), mikä tarkoittaa, että olemme vain voi käsittää kaliumia vaatimus enintään 0,5%. Onko se kannattaa maksaa jopa 10 kertaa enemmän suolaa tällainen prosenttiosuus tarvitsee? Joten muista, että suola on vain suolaa (NaCl) ja meidän pitäisi voimakkaasti rajoittaa sitä.   9. COCKTAILEJA Lymen tauti on usein tukahduttaa ruokahalua. Päänsärkyä, nivelkipua tai yleinen heikkous kehon tehdä meitä ei haluta mitä tahansa ruokaa. Kuitenkin, ruoka on tarpeen, ei vain taistella taudin, vaan yksinkertaisesti elää. Se on kiitos ruokaa, että me saada energiaa ja voimaa nousta sängystä joka päivä. Joten mitä tehdä, jos meillä ei ole ruokahalua, mutta haluamme tukea meidän immuniteetti ruokavalion kautta. Ihanteellinen ratkaisu olisi cocktaileja. Voimme rikastuttaa meidän menu nesteitä täynnä antioksidantteja (kuiva ja makea versio). Tällä tavoin me "salakuljettaa" tärkeimmät ravitsemukselliset arvot kehoon. Suolainen tomaatti cocktail: Ainekset: - 1 tomaatti - 1 varsi selleri - 1 valkosipulinkynsi - 1 porkkana - ripaus suolaa Valmistelu: Paina kaikki ainekset juicer. Jos maku on liian tulista, lisää 1 kpl aurinkokuivattua tomaattia. Makea vadelma cocktail Ainekset: - 2 rkl ohra potin - 1 kuppi maitoa (kasvi-tai lehmänmaitoa) - 1 omena - 1 tl goji marjat - 1 kourallinen vadelmia Valmistelu: Keitä potin ohra kanssa mustikoita lasilliseen vettä, kunnes pehmeä. Lisää maito, omena leikataan pieniksi paloiksi ja vadelmat ja sekoita. 10. KATSAUS SUOSITUIMMISTA RUOKAVALION KÄYTETÄÄN HOITOON LYMEN TAUTI Candida ruokavalio Yhteinen hoito Lymen tauti on antibioottihoitoa. Kuitenkin, sinun pitäisi tietää, että se on usein syy kehityksen mycosis joka voi olla erittäin vaarallista terveydelle ja elämän. Siksi se on niin tärkeää (varsinkin ottaen antibiootti) noudattaa tiettyjä sääntöjä mycosis ehkäisy, mukaan lukien ruokavalio. Pääperiaate on, että tämä trendi on välttää tuotteita, jotka lisäävät veren sokeria tasot. Tällainen ruokavalio on ehdottoman välttämätöntä, jotta voidaan välttää hedelmiä, mehuja, leipää, pastaa, maitotuotteet, hiiva ja kaikki tuotteet, jotka voivat olla keskipitkän kehittämiseen hiiva. Kuitenkin, tämä ruokavalio on hyvin tiukka ja usein puutteellinen, koska se sulkee pois suuren joukon tuotteita runsaasti, esimerkiksi, ravintokuitua. Tuotteita, kuten täysjyväleipää, - pastaa tai-rouhe ei ole jätettävä meidän valikosta. Meidän ei pitäisi myöskään unohtaa luonnollinen jogurtit, pähkinät, raaka vihannekset, puhdistamaton öljyt, kala, suolakurkkua ja palkokasvit. Mausteet, kuten kurkuma, oregano, rosmariini, korianteri ja Ceylon kaneli on myös toimia hyvin täällä. Vain silloin, kun hiivasienitulehdus on diagnosoitu (kun on umpeenkasvun Candida albicans-hiiva-kanta, joka fysiologisesti tapahtuu ruoansulatuskanavan ja siellä on häiriö, meidän suoliston mikrobisto) meidän pitäisi miettiä vaihtoehtoisia menetelmiä ruokavalio hoito. Ketogeeninen ruokavalio Mielestäni tämä on yleisin tapa ravitsemus ihmisiä, jotka kärsivät Lymen tauti. Laittaa kehon tilaan ketoosi tarkoittaa, että sen sijaan, että energiaa sokereista, kehomme ottaa se rasvoista. "Keto ruokavalio" tarkoittaa siis sitä poistaa hiilihydraatteja puolesta rasvoja. Tämä on tarkoitus lievittää stressiä suolistossa ja parantaa hermostoon. Kuitenkin, se on tärkeää muistaa, että ei kaikki rasvat ovat "hyvä". Toivottavaa lähteet rasvat ovat kala, pähkinät, avokado, oliiviöljy, siemeniä tai siemeniä. Kuitenkin, internetissä ja eri julkaisut, jotka suosittelen, tämä tapa syödä, reseptit runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja ("huono" rasvoja) vallitsevat. Näitä ovat muun muassa pekonia, mascarpone-juustoa tai silavaa. On myös syytä mainita, että ketogeeninen ruokavalio on suositeltavaa ihmisille, joiden mitokondriot ovat uhanalaisia ja siellä on tukoksia aineenvaihdunnan polkuja, joita voi esiintyä kehossa tartunnan Borrelia spirochaetes. Ruokavalio ylläpitää elimistön normaali pH-taso Happamoitumisen ruumiin. Olet varmaan kohdannut tämä lause enemmän kuin kerran täydentää mainoksia, kirjoja tai aallonpohjasta muita median kanavia. Aloitetaan siitä, että kehomme on eri pH-tasoilla riippuen sijainti. Emäksisestä haiman mehu kautta neutraali veressä, voimakkaasti happamia mahalaukun mehu. Kuitenkin, kaikki nämä arvot ovat yleensä puristetaan "pH kehomme", joka nimenomaan tarkoittaa, pH verta ja sen arvo on 7,35 ja 7,45. Jos haluamme muuttaa tätä arvoa meidän ruokavalio, voimme siirtää tämä indeksi 0.01 0,02 yksikköä. Joten voit nähdä, että se on vähäinen vaikutus. Kyllä, ruokavalio voi vaikuttaa pH-meidän virtsan yhtä paljon kuin 1.2 yksiköt, mutta raja sen pH-taso on välillä 4.6-7.9 mikä tarkoittaa, että niin suuri ristiriita, että ruokavalio ei ole keskeinen tekijä tässä. Ruokavalio sisältää runsaasti emäksinen muodostavien tuotteiden tuo meille monia etuja, kautta lisääntynyt tarjonta vihanneksia ja hedelmiä. Kuitenkin, se on todella syytä ilman meidän ruokavalio happoa muodostavia tuotteita, kuten kalaa tai pähkinöitä, jotka ovat lähteitä arvokkaita omega 3-rasvahappoja? 11. PÄÄTELMÄT Internetissä ja useissa julkaisut löydät paljon neuvoja siitä, miten tukea hoitoon Lymen tauti ruokavalion kautta. Niin paljon ristiriitaista tietoa sinun täytyy lähestyä kaiken syy. Lymen tauti on sairaus, joka kestää kuukausia ja joskus vuosia parantua. Siksi ruokavalio pitäisi olla piinaa tai rangaistusta. Mikä on enemmän, muista, että jokainen keho on erilainen, jokainen Borrelia-bakteerin käyttäytyvät eri tavalla riippuen kehon ja antaa erilaisia oireita. Siksi, valikko tulisi valita yksilöllisesti. Vain mukauttaa meidän sairaus, ja meidän mieltymykset tuo parhaat tulokset. Jotkut yleisiä neuvoja siitä, miten auttaa kehoa taistelemaan bakteereja ja ei mennä hullu: • Pohja ravinto on laadukasta ruokaa. Syö runsaasti vihanneksia, hedelmiä, hyviä rasvoja, luonnon probiootit, koko jyvä hiilihydraatteja, esitellä liemet osaksi ruokavaliota ja jättää sokeria tai alkoholia. • Juo runsaasti vettä. • Poistaa tuotteita, jotka ovat haitallisia sinulle. Jos tunnet pahoinvointia, uneliaisuutta tai paisunut, rajoittaa saanti. Oppia kuuntelemaan kehoasi. • Ajattele oman ruokavalion valinta, ei rangaistus. Ruokavalio valitset on suunniteltu auttamaan taistella tautia, mutta myös opettaa sinulle oikea, terveelliset, joka ei voi käsitellä "from-to". • Ajatella positiivisesti. Mielemme on erittäin tehokas työkalu, joka voi saada ihmeitä. 12. VIITTEET: Agnieszka Godek: "Moderni hoitomenetelmiä Lymen taudin kanssa co-infektio (antibiootit, ravitsemus)" Bordoni, Alessandra, et al: "Maitotuotteet ja tulehdus: katsaus kliinistä näyttöä." Carson, Jo Ann S., et al: "Ravinnon kolesterolin ja sydän-ja verisuonitautien riski: science advisory American Heart Association." Ciborowska H., Rudnicka A., "Ruokavaliolla ravinto terve ja sairas ihminen", Diez-Sampedro, Ana, et al. "Gluteeniton ruokavalio ei ole sopiva valinta ilman lääketieteellistä diagnoosia." Elli, et al: "Diagnoosi gluteenia liittyvät sairaudet: keliakia, vehnä-allergia ja ei-keliakia gluteenia herkkyys." Tomasz Lesiów: "alaisena kuluttaa suuria määriä yksinkertaisia sokereita ja jalostettuja elintarvikkeita kehittämiseen systeemisen mycosis ja vastaajien tietämyksen aiheesta" Fielding, Christopher J., et al: "Vaikutukset ravinnon kolesteroli-ja rasva-kyllästyminen plasman lipoproteiinien etnisesti monipuolinen väestö terveitä nuoria miehiä." https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-stosowaniu-antybiotykow-w-nbsp-hodowli-zwierzat-w-nbsp-woj-lubuskim.html?fbclid=IwAR3VgYOR8yjjb0POUnjAVPVFhdmgenwZbMR4aws1F1SQmHTCw3g2TaUVSb4 Huang, Jiaqi, et al: "Yhdistyksen välillä kasvien ja eläinten proteiinin saanti ja yleistä ja aiheuttaa aiheuttamaa kuolleisuutta." Jones, Amy L: "gluteeniton ruokavalio: Villitys tai välttämättömyys?" K. Nieber: "terveysvaikutukset kahvia". Kynast-Myrskystä, Massey: "Vaikutus kofeiinia vuorokausirytmin erittymistä virtsan kalsium ja magnesium". Leonardi, Michela, et al: "kehitys laktaasin pysyvyys Euroopassa. Synteesi arkeologisia ja geneettisiä todisteita." Mozaffarian, Dariush, Eric B. Rimm: "Kalan saanti, epäpuhtaudet ja ihmisten terveys: arvioida riskit ja hyödyt." Rafał Nazarewicz: "Seuraukset korkea-rasvaa ketogeeninen ruokavalion" Reese et al. : "Ei-keliakia gluteenia/vehnää herkkyys (NCGS)-tällä hetkellä määrittelemätön häiriö ilman validoitujen diagnostisten kriteerien ja tuntematon esiintyvyys." Sabine Weiskirchen, Ralf Weiskirchen: "Resveratrol: Kuinka Paljon Viiniä Tehdä, Sinun Täytyy Juoda Pysyä Terveenä?" https://mir.gdynia.pl/ocena-narazenia-konsumentow-ryb-na-szkodliwe-dzialanie-zanieczyszczen/ Sophie C. Tappaja, Andrew K. Blannin , Asker E. Jeukendrup: "Ei merkkejä Nestehukka, joilla on Kohtalainen Päivittäin Kahvia Saanti: A Vastapainotrukit Cross-Over-Tutkimuksessa Vapaa-Elävä Väestö". Stephen Harrod Buhner: "luonnollinen hoito Lymen tauti ja sen co-infektiot – klamydioosi ja spotted kuume rickettsioses Toinen painos, uudistettu, laajennettu, päivitetty." Willett, Walter C, ja David S. Ludwig: "Maito ja terveys."
Product added to wishlist
Product added to compare.